Nightwishin maailmanvalloitus saa tunnustusta – taustajoukoille valtakunnallinen palkinto

15.12.2016 14:31

Toista kertaa jaettava Music Finlandin valtakunnallinen musiikkivientipalkinto myönnettiin tänä vuonna manageritoimisto Till Dawn They Count Management Ltd Oy:lle. Yhtiö toimii Nightwishin taustajoukoissa, ja se palkitaan ennen kaikkea yhtyeen viimeisimmän Endless Forms Most Beautiful -albumin sekä sitä seuranneen maailmankiertueen menestyksestä. Till Dawn They Count Management on perustettu vuonna 2014, mutta yhtiön perustajat Ewo Pohjola ja Toni Peiju ovat toimineet Nightwishin taustalla jo pitkään.

Palkintoraati Kimmo Aulake (Opetus- ja kulttuuriministeriö), Natalia Härkin (Työ- ja elinkeinoministeriö), Suvi Kallio (Flow Festival), Ilkka Mattila (Helsingin Sanomat), Sanna Piiroinen (Tekes), Mikko Saukkonen (Comusic Productions), Juha Tynkkynen (Idealist Group) ja Tuomo Tähtinen (Music Finland) perusteli voittajan valintaa:

”Ewo Pohjola ja Toni Peiju ovat suomalaisen manageritoiminnan ja musiikkiviennin pioneereja. He ovat olleet olennainen osa suomalaisen metallimusiikin menestystarinaa ja luotsanneet lukuisia artisteja maailmalle sekä nykyisen yrityksensä että edellisen yhtiönsä King Foo Entertainmentin ruorissa.”

”Nightwishin viimeisimmän albumin ja kiertueen menestys ovat mittakaavassa omaa luokkaansa. Yhtye on jälleen noussut uudelle tasolle ja edustaa metallimusiikin terävintä kärkeä maailmalla. Nightwishin show’n nähtyään tuskin kukaan kyseenalaistaa sitä, että yhtye on noussut uuteen kokoluokkaan.”

Soundi onnittelee palkittuja!

Lisää luettavaa