Niin se vanha suola janottaa: ex-Iron Maiden -laulaja haluaisi vielä kavuta bändin kanssa lavalle – ”Olen aina valmiina”

Iron Maidenin keulilla kahden albumin ajan 90-luvulla vaikuttanut laulaja Blaze Bayley paljastaa olevansa milloin tahansa valmis palaamaan entisen yhtyeensä kanssa lavalle. Rock Candy -lehdelle aiheesta jutellut Bayley kertoo olevansa vain puhelinsoiton päässä, mikäli muu yhtye haluaisi jollain tavalla juhlistaa esimerkiksi ensi vuonna vietettävää miehen orkesteriin liittymisen 25-vuotisjuhlaa.

”Olen aina valmiina mikäli kutsu käy”, Bayley toteaa. ”Minun ja bändin välillä on ollut aina hyvät välit, joten siitä se ei ainakaan jää kiinni. Tiedän että on myös melkoisesti faneja, jotka haluaisivat nähdä sen tapahtuvan. Tänä päivänä järjestellään niin paljon erilaisia vuosipäiväkiertueita, joten kenties jotain sellaista voitaisiin kasata tulevaisuudessa.”

Mies toteaa suhtautumisen heavy metal -legendan kanssa aikaansaamiinsa levyihin muuttuneen vuosien myötä suopeammaksi.

”Maiden-jaksooni suhtaudutaan suuremmalla kiintymyksellä kuin aiemmin”, Bayley sanoo. ”Se johtuu osittain siitä, että bändin kanssa tekemiäni albumeja on alettu tarkastelemaan uudelleen ja ihmiset jotka aiemmin inhosivat niitä, myöntävät nykyään niiden olevan itse asiassa varsin hyviä.”

”Maiden on mennyt nykyisin paljon progressiivisempaan suuntaan ja mielestäni se alkoi The X Factorista. Sanoitusten synkkeneminen alkoi myös noihin aikoihin. Minun ajanjaksoni ja bändin nykyisen tekemisen välillä on vahva linkki.”

Mies muisteli myös Maiden-fanien suunnalta 90-luvulla kokemaansa vastarintaa, mutta muistutti, että helppoa ei ole aina ollut Bruce Dickinsonillakaan.

”Tietyille ihmisille en koskaan ollut oikea mies Iron Maidenin keulille”, Bayley sanoo. ”Mutta toisille kovan linjan faneille Bruce Dickinsonkaan ei ollut oikea seuraaja Paul Di’Annolle. Enemmistö suhtautuu aikaani bändissä kuitenkin positiivisesti.”