Nirvana-basisti Krist Novoselic yllätti kannattajansa Donald Trumpia kehuvilla someviesteillä

Nirvana.
Andre Csillag / Shutterstock / AOP

Mitähän Kurt Cobain tästä tuumaisi? Consequence of Sound uutisoi Nirvanan basistina kunnostautuneen Krist Novoselicin sosiaalisessa mediassa julkaisemasta viestistä, jossa muusikko kehuu Donald Trumpin viimeaikaisia toimia Yhdysvaltain protestiaallon hoitamisessa. Novselic julkaisi kannanoton ilmeisesti Facebook-tilillään.

Trump vaatii hiljattain kuvernööreiltä ja pormestareilta kovempia otteita mielenosoitusten ja mellakoiden hillitsemiseksi, ja mallia näyttääkseen presidentti käski viranomaisia häätämään rauhanomaisesti mieltään osoittaneita ihmisiä pois Valkoisen talon edustalta kyynelkaasun ja valokranaattien avulla. Tästä episodista voi lukea lisää esimerkiksi Helsingin Sanomista.

Trumpin toimet ovat saaneet osakseen runsaasti kritiikkiä, mutta Novoselic kiitteli viestissään presidenttiä ”vahvasta ja suorasta” puheenvuorosta.

”Vau! Tiedän, että monet teistä eivät voi sietää häntä, mutta Trump hoiti homman hienosti puheessaan”, Novoselic kirjoitti ja jatkoi myöhemmin: ”Mellakat vaikuttavat vasemmiston kapinalta. Kuvitelkaa, jos niin kutsutut ’aseistetut patriootit’ tekisivät samoin? Vasemmisto ottaisi silloin esivallan väliintulon iloiten vastaan.”

Ilmeisesti Novoselicin saama palaute ei ole ollut pelkästään positiivista, sillä miehen Instagram-tili on nyt yksityinen eikä tätä Facebook-viestiä löydä enää kuin kuvakaappauksina. Consequence of Soundin sivuilta sen alkuperäisen tekstin voi käydä kokonaisuudessaan lukemassa.

Mainittakoon, ettei viranomaisilla ole tällä hetkellä kunnollista kuvaa siitä, missä määrin Yhdysvaltain mellakat ovat ääriliikkeiden organisoimia. New York Timesin mukaan tuhotöissä on nähty epälyttävää toimintaa sekä oikeiston että vasemmiston äärilaitoihin liitetyiltä tahoilta.