Nita Strauss harmittelee naisbändien teknisiä puutteita: missä ovat kovat kitarasoolot ja tuplabassarit?

Alice Cooperin yhtyeen lisäksi omaa bändiään käynnistävä Strauss vieraili Nikki Sixxin haastateltavana.

We Start Wars.

Alice Cooperin yhtyeen kitaristina parhaiten tunnettu Nita Strauss vieraili Nikki Sixxin haastateltavana Mötley-miehen Sixx Sense -radio-ohjelmassa, ja puheenaiheeksi nousi luonnollisesti myös Straussin uusi, oma yhtye We Start Wars. Haastattelusta kertoo tekstimuodossa Blabbermouth.

Strauss haluaa haastattelun perusteella paikata orkesterillaan havaitsemansa puutteen naiskokoonpanojen rintamalla: hänen mielestään maailmassa on paljon kovia naisbändejä, mutta liian vähän soitto- ja laulutekniikaltaan tasokkaita naisbändejä.

”Minusta kokonaan naisten muodostamista yhtyeistä on aina puuttunut tasokasta muusikkoutta”, Strauss sanoo.

”Onhan tuolla ollut monia hienoja kokonaan naisten muodostamia yhtyeitä, kuten The Runaways, Heart, The Donnas, Kittie, Vixen ja mitä vielä. Mutta niissä ei näe mitään supertekniikkaa. Ei ole hienoja kitarasooloja tai nopeaa tuplabassaria.”

Kun Straussilta kysyttiin, miksi hän arvelee naisyhtyeiden olevan miehiin verrattuna vähemmän tekniikkapainotteisia, kitaristi totesi ihmetelleensä samaa itsekin.

”En tiedä. En osaa vastata tuohon. Koska eihän kysymys ole siitä, että jos olet tyttö, et kykene siihen”, Strauss sanoi.

”Naismuusikkona voin itse sanoa, että ihmisillä on taipumus… On helpompaa ajatella, että ’aha, hän on tyttö, hän voi sitten soittaa jotain asenteella ja se riittää’. Monet sanovat, että se on tarpeeksi. Sinun täytyy haluta päästä vielä pitemmälle ja sanoa, että ei, se ei ole tarpeeksi. Että haluat soittaa teknistä kamaa ja kitarasooloja.”

We Start Warsia voi ihmetellä tositoimissa esimerkiksi Youtubessa, jossa yhtyeen toukokuisesta debyyttikeikasta on tarjolla asiallinen taltiointi. Kokoonpanon Facebook-sivut löytyvät täältä.