Nita Strauss sanoo saaneensa paljon kritiikkiä osakseen hypättyään kauhurokkarin kelkasta popparin matkaan – ”Valitsen nähdä asiat hyvässä valossa”

Kitarataiturin mielestä se vain osoittaa, että ihmisiä oikeasti kiinnostaa.
5.9.2022 15:24

Kitarataituri Nita Strauss yllätti fanit ilmoittamalla heinäkuun lopussa, ettei häntä nähdä syksyllä Alice Cooperin mukana tämän kiertueella. Viimeiset kahdeksan vuotta Cooperin keikkakokoonpanossa vaikuttanut Strauss lähti kauhurokkarin sijaan Demi Lovaton mukaan tämän syyskiertueelle. Tuoreessa Guitar World -lehden haastattelussa Strauss kertoo saaneensa tämän päätöksen myötä osakseen runsaasti kritiikkiä. Joidenkin mielestä Strauss on myynyt itsensä lähdettyään Cooperin sijaan pop-tähden kanssa kiertueelle.

”Otan [kommentit] niin, että minusta välitetään. Että ihmiset suhtautuvat minuun ja uraani niin suojelevasti, että he haluavat kommentoida päätöksiäni. Jos he eivät välittäisi, he eivät sanoisi mitään. Valitsen nähdä asiat hyvässä valossa”, Strauss nauraa, mutta vakavoituu sitten ihmettelemään, miksi hänen loikkansa rockista popin pariin herättää kummastusta.

”Justin Derrico soittaa Pinkin kanssa. Nuno Bettencourt on soittanut Rihannan kanssa. Greg Howe soitti sekä N’Syncin että Michael Jacksonin kanssa. Monte Pittman soitti samaan aikaan sekä Madonnan kanssa että Prongissa, mutta se ei tuntunut haittaavan ketään. Eikä sen kuuluisikaan! Olen innoissani päästessäni niiden onnekkaiden soittajien joukkoon, jotka pääsevät levittämään siipiään ja kokeilemaan erilaisia juttuja.”

Strauss myös huomauttaa, että vaikka Lovaton tuotanto onkin aiemmin ollut enemmän pop kuin rock, popparin musiikkimaku on hyvin laaja ja tämä on ottanut Straussilta myös soittotunteja.

”Kun soitimme ensimmäisen keikkamme muutama viikko sitten Illinoisin Springfieldissä, kuljin erään pukuhuoneen ohi ja kuulin, miten joku kuunteli siellä Megadethia. Se oli Demi, valmistautumassa illan keikkaan. Hän ei yritä huijata ketään ja vain esitä soittavansa kitaraa, hän on oma aito itsensä. Se on hänelle iso peliliike. Hänellä oli turvattu ura popin parissa, mutta hän teki valinnan ja soittaa sellaista musiikkia, jota rakastaa.”

Strauss lisää, että Lovaton kautta hän ja koko Lovaton kokonaan naissoittajista koostuva taustabändi pystyy tavoittamaan entistäkin laajemman yleisön ja toivoo heidän esimerkkinsä inspiroivan sellaisia nuoria, jotka eivät muuten kuule tai näe naisrokkareita livenä.

”Jos saamme kosketuksen tähän seuraavaan intohimoisten fanien sukupolveen ja innoitamme heitä soittamaan musiikkia, eikö se ole hieno asia? He saattavat napata kitaran tai basson käteen, kokeilla rumpuja tai näkevät, miten Dani (McGinley) soittaa koskettimia ja ajattelevat, että hei, minäkin pystyn tuohon. Fanien joukossa on paljon niitä, joihin emme olisi saaneet kosketusta perinteisen rock-keikan kautta”, Strauss tuumaa.

Lisää luettavaa