No niin: mitenkäs sujui uusvanhan Amorphisin esiinmarssi?

Vastaus tulee tässä: h**vetin hyvin!

Amorphis nimittäin esiintyi menneenä viikonloppuna itärajan tuolla puolen parin keikan verran. Moskovassa ja Pietarissa tapahtuneissa keikoissa ei olisi ollut ”normaalisti mitään kummallista”, mutta tällä kerralla esiintymisiin liittyi aivan erityistä mielenkiintoa: olivathan konsertit basisti Olli-Pekka Laineen ensimmäiset vedot Amorphisin riveissä sitten vuoden 2000.

Lainehan palasi Amorphisin vahvuuteen äskettäin, kun melkein kaksikymmentä vuotta ryhmässä vaikuttanut Niclas Etelävuori poistui orkesterin vahvuudesta… no, ovet ainakin yhteen suuntaan paukkuen.

Laine: – Paluu tutun bändin riveihin sujui todella luontevasti niin soitannollisesti kuin henkilötasollakin. Soitto groovasi entiseen malliin heti ensimmäisestä keikasta lähtien ja vastaanotto oli orkesterin jätkien puolelta mitä lämpimin. Ilahtuneena totesin, että myös keskustelunaiheet ovat samoja kuin kultaisella 90-luvullakin!

– Vaikka nostalgiaa olikin vahvasti ilmassa niin olihan se mahtavaa rutkutella myös bändin uudempaa materiaalia. Yhtä kaikki, homma toimi, ja tulee toimimaan, jäätävän hyvin. Odotukset tulevien keikkojen suhteen ovat huikeissa sfääreissä!

Tomi Koivusaari (kitara): – Opun kanssa soittaminen tuntui siltä kuin välissä ei olisi ollutkaan seitsemäätoista vuotta – yhteissoitto tuntui istahtavan ensi tahdeista lähtien. Vanhoissa biiseissä oli vahvasti nostalgiaa mukana ja uudemmat rallit rullasivat kuin Moskovan juna konsanaan. Myös yleisö otti myös Opun lämpimästi vastaan. Tästä on mahtavaa jatkaa kohti kevään ja kesän muita keikkoja. Ai niin, tosiaan: myös tarinoiden osalta olimme heti samalla aaltopituudella, kuten Oppu jo totesikin.

– Pitää myös painottaa, ettemme me Niclaksen harmillisen eroamisen jälkeen ketään muuta osanneet edes ajatella basson varteen. Oppuhan on kaiken lisäksi bändin originaalijäsen, joten näin ollen Amorphisilla on taas kasassa alkuperäinen kokoonpanonsa, toki parilla mainiolla herrasmiehellä maustettuna. Ei hassumpaa!

Otetaanpa sitten toki myös parit YouTube-näytteet Moskovasta: