Ohjaaja hehkuttaa: Jasper Pääkkösen tähdittämässä Hollywood-elokuvassa mukana arkistoista löytynyt Prince-biisi

6.8.2018 12:32

Ohjaajasuuruus Spike Leen paluuksikin hehkutetussa BlacKkKlansman-elokuvassa päästään kuulemaan arkistojen kätköistä kaivettua Prince-kappaletta 80-luvun puolivälistä.Rainan lopputekstien rullausta säestää nimittäin jostakin Paisley Parkin syövereistä esiin kaivettu Mary Don’t You Weep -niminen kipale, joka julkaistiin pari kuukautta sitten maistiaisena 1. syyskuuta ilmestyvältä Piano & A Microphone 1983 -albumilta.

”Tiesin, että tarvitsin lopputekstien taustalle jonkin biisin”, Lee avaa tapahtumien kulkua Rolling Stonelle. ”Minusta on tullut läheinen Spotify-pomo Troy Carterin kanssa, joten kutsuin hänet privaattinäytökseen. Sen päätyttyä hän sanoi: ’Spike, minulla on sinulle juuri oikea biisi’. Se oli 80-luvun puolivälissä kasetille äänitetty Mary Don’t You Weep.”

”Prince halusi minun saavan sen biisin, en välitä mitä muut aiheesta sanovat”, Lee lisää. ”Veljeni Prince halusi minun käyttävän sitä biisiä tässä elokuvassa. Sille ei ole mitään muuta selitystä. Tämä kasetti lojuu jossakin holvin kätköissä Paisley Parkissa. Sitten yhtäkkiä, aivan kuin tyhjästä, se mukamas vain löydetään. Ehei. Se ei ole sattumaa.”

Lee on aiemmin sanonut olevansa kiinnostunut Prince-elämäkertaelokuvan ohjaamisesta. ”Haluaisin tehdä sen, mutta se ei ole minun päätettävissäni. Päätös tulee kuolinpesältä, kustantamolta tai levy-yhtiöltä — haluaisin siis tehdä sen, mutta en voi vain sanoa tekeväni sen”, mies kommentoi aiemmin tänä vuonna.

Lisää luettavaa