”Olet kusipää ja seksiaddikti”, Ace Frehley laukoo Gene Simmonsille – Kiss-leirissä on täysi rähinä päällä

30.1.2019 08:56

Kissin jäähyväiskiertue on alkamassa varsin myrskyisissä merkeissä. Yhtye on tunnetusti lähdössä viimeistä kertaa tien päälle – tosin hyvästejä aiotaan jättää pitkän aikaa – ja tämän myötä yleisö on kysellyt, olisiko mahdollista, että bändin entisiäkin jäseniä kuultaisiin rundilla.

Gene Simmons ja Paul Stanley kertoivat taannoin Guitar Worldin haastattelussa, että kitaristi Ace Frehley ja rumpali Peter Criss voisivat periaatteessa piipahtaa muutamilla keikoilla vierailijoina. Kitaristi Vinnie Vincentiä kaksikko ei kuitenkaan huoli lainkaan mukaan. Samaan hengenvetoon Simmons ja Stanley sanoivat, etteivät Frehley ja Criss voi enää koskaan olla Kissin varsinaisia jäseniä.

”He saivat kolme mahdollisuutta. He olivat kolmesti mukana, ja heidät erotettiin kolmesti. Syynä olivat huumeet, huono käytös, epäammattimaisuus – he eivät hoitaneet osuuttaan”, Simmons perusteli sitä, miksi Frehley ja Criss ole enää tervetulleita bändiin.

Frehley ilmeisesti tulistui tästä pahemman kerran. Kitaristi julkaisi Facebookissa pitkän, tulikivenkatkuisen viestin, jossa taidetaan polttaa sillat entiseen bändiin oikein näyttävästi. Tämän jälkeen on vaikea nähdä, että osapuolet tulisivat toimeen keskenään.

”Gene, muistat väärin. Minua ei ole erotettu Kissistä, vaan erosin omasta tahdostani, koska sinä ja Paul olette kontrollifriikkejä, joiden kanssa on mahdotonta työskennellä”, Frehley kirjoittaa.

”Olen yrittänyt olla mukava ja kutsunut sinut ja Paulin mukaan soololevyilleni. Annoin teille kummallekin yhdet kappaleet vuoden 1959 Gibson Les Pauleja kokoelmistani. Viimeisimmät kommenttinne ovat kuitenkin saaneet minut ymmärtämään, että olet pelkkä kusipää ja seksiaddikti, jonka monet naiset haluavat haastaa oikeuteen ja joka yrittää lakaista nämä asiat maton alle!”

”Se oli kuin kuorrutus kakun päällä, kun kourit vaimoani Los Angelesissa Capitol Recordsin tiloissa selkäni takana, kun yritin auttaa sinua Vault-projektisi kanssa. Sain tietää tästä vasta viikkoja myöhemmin. Vaimoni aikoi haastaa sinut oikeuteen, mutta sain hänet luopumaan ajatuksesta!”

Lopuksi Frehley vaatii anteeksipyyntöä sekä vanhaa duuniaan takaisin, tai muuten ”paska lävähtää tuulettimeen oikein kunnolla”. Ei tarvitse olla selvännäkijä hahmottaakseen, ettei se pesti ihan näillä saatesanoilla irtoa.

Suomessa Kiss esiintyy seuraavan kerran Hyvinkään Rockfestissä sunnuntaina 9. kesäkuuta.
(EDIT 10:41: Frehleyn viesitn käännöstä tarkennettu)

Lisää luettavaa