Paul Stanleyn mukaan ex-Kiss-kitaristi ei ole tervetullut yhtyeen jäähyväisrundille: ”Hän ei ole tyyppi, jota haluan juhlistaa”

29.1.2019 20:59

Paul Stanley ja Gene Simmons eivät poissulje entisten Kiss-soittajien mukanaolon mahdollisuutta, mitä tulee näillä näppäimillä alkavaan End of the Road -jäähyväiskiertueeseen — yhtä poikkeusta lukuun ottamatta.

Simmons sanoo Guitar Worldille, että kitaristi Ace Frehley ja rumpali Peter Criss ovat enemmän kuin tervetulleita lavalle vierailijoiden ominaisuudessa.

”Ace ja Peter ovat saaneet kolme mahdollisuutta. He ovat käyneet bändissä monta kertaa — ja saaneet potkut kolmesti. Milloin huumeiden, milloin alkoholin, huonon käytöksen ja epäammattimaisuuden takia… he eivät kantaneet omaa korttaan kekoon… lyhyt vastaus kysymykseesi on, että meistä olisi hienoa mikäli Ace ja Peter liittyisivät joukkoomme silloin tällöin. Mikäli he eivät kuitenkaan tule niin tekemään, se ei ainakaan johdu meistä. Mutta he eivät tule enää koskaan olemaan Kissin täysipäiväisiä jäseniä.”

”Kolmas kerta toden sanoo”, mies jatkaa. ”’Lupaan tehdä tällä kertaa kaikkeni’, ei enää riitä. Se on kuin poika ja susi: ’Olen ollut kunnolla jo miljoona vuotta’ Hienoa! Nauti elämästäsi! … toivottaisimmeko Acen ja Peterin tervetulleiksi lavalle kappaleen tai parin ajaksi? Tietysti. Voisimmeko luottaa Ace ja Peterin vetävän täyden setin illasta toiseen? Emme vitussa.”

Stanley komppaa kumppaniaan toteamalla, ettei entisten Kiss-soittajien vierailut tule jäämään ainakaan hänestä kiinni. ”Kyse on tämän yhtyeen, sen saavutusten ja historian juhlistamisesta. Joten kaikki jotka olivat tarpeeksi lyhytnäköisiä luullakseen kyseessä olevan reunion-kiertue, ovat missanneet pointin täysin. Sen sanottuani, minusta olisi mahtavaa nähdä kaikki jossain vaiheessa lavalla. Mikäli niin ei käy, se on heidän valintansa, ei minun.”

Sekä Simmons että Stanley hehkuttavat yhteen ääneen orkesterissa vuosina 19841996 vaikuttanutta Bruce Kulickia. ”Me rakastamme Bruea”, Simmons toteaa. ”Hän oli aina ammattimainen ja ilmestyi paikalle ajallaan… En voisi ikinä sanoa mitään pahaa Brucesta.” ”Bruce on tyyppi, jonka roolia bändissä ei tulisi ylenkatsoa tai aliarvioida”, Stanley lisää.

Entinen kitarasankari Vinnie Vincent ei sitten enää sakkaan samanlaista ylistystä osakseen. ”Vinnie onkin sitten poikkeus, ja niin kovin monesta eri syystä”, Stanley sanoo. ”Sanoisin ettei hän ole tyyppi, jota haluan juhlistaa.”

”On syytä mainita, että Vinnie on haastanut yhtyeen oikeuteen 14 kertaa ja hävinnyt ne kaikki”, Simmons lisää. ”En yritä panetella ketään. Hän on lahjakas kaveri. Siksi hän oli bändissäkin. Laskisinko sen varaan, että hän nousisi lavalle tai tekisi yhtään mitään? En koskaan… Voiko hän tulla keikoille? Totta kai! Kuka tahansa voi. Mutta että lavalle? Ei ikipäivänä.”

End Of The Roadin ensimmäinen Pohjois-Amerikan osuus starttaa tammikuun 31. päivä Vancouverista, Kanadasta ja yhtye tulee koostumaan sen viimeisimmästä kokoonpanosta —Stanley, Tommy Thayer, Simmons ja Eric Singer.

Lisää luettavaa