”Olin heille pelkkä lavakoriste, en ihminen” – Entinen Testament-basisti avautuu syistä, jotka johtivat eroon yhtyeestä

AOP

Thrash-jyrä Testamentin entinen basisti Greg Christian on tilittänyt tuntojaan viitisen vuotta sitten tapahtuneesta erostaan yhtyeen riveistä.

”Viime aikoina useampikin henkilö on kysellyt minulta Testamentista ja siitä, kuinka asiat lopulta menivät”, mies kirjoittaa tuoreessa Facebook-päivityksessään. ”En puhu asiasta enää. Siinä ei ole pointtia. Kukaan ei tule ikinä ymmärtämään. Minäkään en edelleenkään ymmärrä, ja olin sentään tapahtumien keskipisteessä.”

”Jotakuinkin ykisnkertaisin selitys on tämä: olimme eri mieltä yhdetä perustavanlaatuisesta jutusta, eikä se ollut sovittavissa”, mies jatkaa. ”Inhimillisellä tasolla luulin elämälläni olevan merkitystä, ja että lapsillani ja muilla perheenjäsenilläni olisi merkitystä. Ajattelen niin yhä. Heille sillä ei ollut merkitystä. Olin kuin esine, pelkkä lavakoriste, en ihminen. Niin he ajattelevat edelleen.”

”Bisnes, jonka alullepanossa ja rakentamisessa autoin kahdesti, oli kaapattu. Se oli eläkesuunnitelmani, säästöni, lasteni opiskelut, jne. Se oli elämä jonka eteen työskentelin, mutta jota minulla ei ole. Olen nyt 53, bisnes kukoistaa ja olen panostanut siihen reippaasti. Mikäli minulla olisi merkitystä, sitä luulisi, että he yrittäisivät tehdä asiat oikein, tiedättehän? En ole kuitenkaan koskaan kuullut, että he myöntäisivät kohdelleensa minua väärin.”

Christianin ja Testamentin tiet erosivat vuonna 2014. Kaksi vuotta myöhemmin yhtyeen laulaja Chuck Billy kertoi Metal Forcesille, että Christian halusi ”tasavertaisen kumppanin” aseman bändissä oltuaan poissa sen riveistä kokonaiset 9 vuotta. ”Minä ja Eric [Peterson, kitara] omistamme bändin. Greg ei omista bändiä”, mies kuvaili tuolloista tilannetta. ”Greg tuli takaisin basistiksi ja se johti 7 vuoden reunioniin. Missään vaiheessa ei puhuttu siitä, että ’Hei, tules takaisin ja ollaan taas tasaveroisia kumppaneita kuten aloittaessamme.’ Niin ei tulisi käymään. Luulen hänen olettaneen niin ja olimme lopulta asiasta eri linjoilla.”