Oma keilapallo Bob Dylanille ja Elviksen eka demo – Jack Whiten kodista löytyy erikoisuuksia

Jack White tunnetaan paitsi White Stripes -bändin toisena puoliskona, mutta myös rakkaudestaan vinyylilevyihin. The New Yorker -lehden tekemässä haastattelussa käy ilmi, että White on intomielinen rock-muistoesineiden keräilijä, jonka koti pursuaa mitä mielenkiintoisimpia erikoisuuksia.

The New Yorkerin mukaan Jack Whiten kokoelmiin kuuluu Elvis Presley ensimmäinen demo, jonka 18-vuotias rockin kuningas äänitti vuonna 1953. White osti harvinaislaatuisen äänityksen huutokaupasta 300 000 dollarilla ja lainasi levyn Country Music Hall of Fameen, jossa se oli esillä jonkin aikaa. Tätä ennen liikevainua omaava muusikko kuitenkin otti levystä kopion ja julkaisi siitä rajallisen painoksen oman Third Man Records -levy-yhtiönsä kautta.

– Jos sijoitan rahojani johonkin sillä täytyy olla merkitystä minulle. Sen täytyy olla historiallisesti arvokas ja siirrettävissä eteenpäin. Jos ostan Elviksen ensimmäisen äänityksen ja pystymme digitoimaan ja julkaisemaan sen, ja ihmiset pystyvät omistamaan sen itse – se on minusta paljon siistimpää kuin jonkin Ferrarin ostaminen tai öljy-yhtiöön sijoittaminen, White kertoo haastattelussa.

Jutussa kerrotaan Whiten omistavan myös New Yorkin kaupungin legendaariselle blues-muusikko Leadbellylle kirjaaman pidätysrekisterin, James Brownin 1980-luvun ajokortin sekä Action Comics -sarjakuvalehden ensimmäisen numeron kesäkuulta 1938, jossa Teräsmies esiintyi ensimmäisen kerran.

Whiten Nashvillessä sijaitsevan kodin ulkorakennuksesta löytyy myös yksityinen kolmiratainen keilahalli. White on varannut ystävilleen omat nimetyt pallot, jotka ovat koristeltu maalauksilla. Yksi palloista on varattu Bob Dylanin käyttöön ja koristaa lännenelokuvista tunnetun John Waynen muotokuva.

Aiemmin tänä vuonna White kunnostautui avaamalla ensimmäisen uusilla laitteilla varustetun vinyylitehtaan Yhdysvalloissa 35 vuoteen.