Oodi radiolle – Ensinäytössä Aino Vennan musiikkivideo Radio Ma Chérie

Aino Venna julkaisi vuosi sitten upean debyyttilevynsä Marlene (lue Soundin hehkuttava arvio täältä). Uutta musiikkia on kaivattu siitä saakka kovasti, ja nyt sitä vihdoinkin saadaan. Soundilla on suuri ilo esittää ensimmäisenä Ainon uusi single ja video Radio Ma Chérie.

Annetaan Ainon ensin kertoa hieman Radio Helsingin lakkautusuhasta syntynsä saaneen laulun taustoista.

”Single on ensi syksynä ilmestyvän toisen pitkäsoiton esikoinen”

Radio Ma Chérie sai alkusykäyksen siitä palasta mikä nousi kurkkuun, kun itselle rakas radiokanava oli lopettamisuhan alla. Lähdin kesällä veneellä hakemaan aamukahvimaitoa ja näin taas Hakaniemen sillan alle betoniin kirjoitetun tekstin ”Kuvittele että heräät huomenna ja kaikki musiikki on kadonnut.” Vaikka sen lukeminen oli vavahduttanut aikaisemmin, nyt se tuntui suurelta pamaukselta. Kotimatkalla syntyi teksti.
Suzetten tapaan Radio Ma Chérien on ralli, jonka sisältö on muodon kanssa jokseenkin ristiriidassa. Kappaleessa lauletaan, että jos viette radioni, minä yksinkertaisesti kuolen. Te ette ymmärrä, minulle tämä on se kaikki millä on väliä. Teillä on jo niin paljon, minulla, meillä niin kovin vähän.

– Single on ensi syksynä ilmestyvän toisen pitkäsoiton esikoinen. Muu tuotanto näyttää tällä hetkellä huomattavasti tätä tiedustelijaansa tummasävyisemmältä. Tuntui kuitenkin hyvältä lähteä pimenevään syksyyn juuri tämän kappaleen kanssa. Seuraava singlemme, ”synkkyyden ystäville” omistettu Une étude en rouge, kuullaan Savoyn uudenvuodenkonsertissamme Bonne Année avec Aino Venna. Sen saattelemana vetäydymme nimeämättömäksi ajaksi uuden levyn nauhoituspuuhiin.

Radio Ma Chériestä vielä sen verran, että ranskan kieli on mahtava ja suosittelen sillä sanoittamista kaikille! Kaikki äänessä muuttuu intonaatiota myöten ja kielen kääntyminen on varsin miellyttävä roolileikki. Huomaan esimerkiksi olevani melko mahtipontinen sanoittaja ranskaksi, mikä sekin on hauskaa. Eri kielillä on erilaisia puolia ja temperamentteja (suomeksi olen suuri nynny). Ranskaksi on sen sijaan maailman helpointa sanoa ”minä kuolen”, ”minä rakastan sinua” tai ”minulle tämä on kaikki”.

 

Radio Ma Chérien video on kuvattu Tavastian-keikalla.