Opeth-nokkamies: Kiertueelle lähteminen on aina yhtä tuskaa – ”Ennen pärjäsin vodkan voimalla”

Nykyään Mikael Åkerfeldt kuluttaa luppoajan kävelemällä ja kiertämällä levykauppoja.
26.8.2019 12:06

Ruotsalainen progemetallisuuruus Opeth julkaisee uuden In Cauda Venenum -albuminsa 27. syyskuuta. Julkaisun myötä yhtye lähtee luonnollisesti myös kiertueelle, mutta bändin johtohahmo Mikael Åkerfeldt myöntää Headbangers Lifestylen haastattelussa, ettei odota rundille lähtemistä kovin innoissaan, vaikka itse keikat toki ovatkin parasta hommaa.

”Ennen kiertuetta istun kotona enkä halua lähteä. Minulle on yleisesti ottaen aina yhtä tuskaa lähteä kiertueelle. Kotona on tyttöystävä, kaksi tytärtä ja kaksi kissaa, jotka eivät halua minun lähtevän, mutta tätä minä teen. Rakastan soittaa jätkien kanssa lavalla, mutta kiertueella ollessa ainakin minä olen hyvin herkässä mielentilassa. Bändi on kuin perhe kaukana kotoa, mutta heti kun kuvioon astuu joku muu, se rinki hajoaa, tunnet itsesi turvattomaksi ja haluat kotiin. Kiertueiden parhaat hetket ovat lavalla soittaessa ja keikan jälkeen takahuoneessa jätkien kanssa jutellessa. Pystyisin hyvin luopumaan kaikesta muusta”, Åkerfeldt toteaa.

”Ennen pärjäsin vodkan voimalla. Sitä me nytkin teemme, kuuntelemme musiikkia ja otamme drinkkejä. Se on ihan hauskaa, mutta alkaa toistaa itseään kaikkien vuosien jälkeen. Nykyään yritän kävellä mahdollisimman paljon – kun tulemme kaupunkiin, herään ja tarkistan, missä kaikki levykaupat ovat. ’20 kilometriä tuohon suuntaan’. Voinko kävellä sen matkan? Ehkä, ehkä en. Etsin levykaupat, käyn kahvilla, kävelen ympäri kaupunkia ja etsin levyjä. Se on suurin motivaattorini itse keikkojen lisäksi.”

Lisää luettavaa