”Ottakaa se paska pois!” – Robert Plant muistelee vihaisen palautevyöryn aiheuttanutta soolokappalettaan

Plantin mukaan Too Loud -biisi oli tarkoitettu hauskaksi.

Led Zeppelin -nokkamiehenä sekä soolourastaan tunnettu rockikoni Robert Plant aloitti kesäkuun alussa uuden podcast-sarjan Digging Deep, jossa käydään läpi miehen tuotantoa sekä niiden taustoja ja inspiraationlähteitä.

Avausjakson päätteeksi juontaja Matt Everitt ehdotti, että Plantin pitäisi tehdä teemajakso, jossa käytäisiin läpi ne kappaleet, jotka olisi pitänyt jättää julkaisematta. Tähän Plant totesi, ettei sellaisia biisejä ole, ainoastaan kappaleita, jotka ”on äänittänyt väärä kaveri”. Samalla hän muisteli, miten eräs tällainen biisi aiheutti aikoinaan kuulijapalautteiden vyöryn soidessaan ensimmäistä kertaa radiossa.

”Tein Shaken ’n’ Stirred -levylle (Plantin kolmas sooloalbumi vuodelta 1985) kappaleen Too Loud, johon sain apuja Bette Midlerin tytöiltä muun muassa kertosäkeissä. Olin vakavasti vaikuttunut David Byrnesta. Se oli oikein hauska kappale, sellaiseksi se ainakin oli tarkoitettu”, Plant muistelee ja toteaa, että vitsi meni kuitenkin yli hilseen paitsi levy-yhtiöllä, myös kuulijoilla.

”Lafka ihmetteli, että mitä tämän kanssa pitäisi muka tehdä? Totesin, että soitetaan se, niin saadaan vähän reaktioita.”

Yhtiö teki työtä käskettyä ja järjesti vahvasti syntikkapainoisen kappaleen ensisoiton maineikkaalle chicagolaisradiokanavalle. Biisi tosiaan aiheutti kuulijoissa vahvoja reaktioita ja kanavalle tulvi kuulijapalautetta. Ei tosin ehkä ihan sellaista, mitä ainakin levy-yhtiö olisi toivonut.

”WXRT:lle tulleet puhelut olivat kaikki tyyliin: ’Ottakaa se paska pois!’, ’Kuka ihme se oli?’, ’Mitä helvettiä se oli?’ tai ’Kuka hän oikein yrittää olla?'” Plant muistelee.

”Mutta se oli minulle todella hieno hetki. He kirjoittivat palautteet ylös ja lähettivät ne minulle. Olin todella ylpeä ja mielestäni se oli taas yksi mahtava hetki miehelle, joka ei halunnut olla kuningas.”