Black Sabbathin uran alusta puhuttaessa esille nousee useimmiten bändin debyyttialbumin aloittava nimikkokappale, joka tritonuksellaan ja painajaismaisella tunnelmallaan aiheutti keikkayleisöissä kauhistuneita reaktioita. Black Sabbath ei kuitenkaan ollut Sabbathin ensimmäinen julkaistu kappale, sillä bändin levytysuran starttasi cover-kappale Evil Woman (Don’t You Play Games With Me).

Evil Woman oli alun perin yhdysvaltalaisen Crow-yhtyeen säveltämä kappale, joka nousi julkaisuvuonnaan 1969 nousi Billboardin listalla sijalle 19. Uransa alkutaipaleella olevat bändit levyttivät tuohon aikaan levy-yhtiöidensä tahdosta jonkin yhdysvaltalaisen hittikappaleen saadakseen julkisuutta. Fontana-levy-yhtiön listoille vasta päässyt Black Sabbath ei ollut tässä asiassa poikkeus.

– Me teimme sen, koska levy-yhtiö ei tiennyt yhtään mistä helvetistä Sabbathissa oli kyse. Me emme halunneet tehdä sitä – se oli cover kappaleesta, jonka esitti kaukainen bändi josta emme olleet koskaan kuulleet. En edes tiedä mitä heille tapahtui, Ozzy muistelee Metal Hammerin tuoreessa haastattelussa.

Fontana näytti nuorelle Black Sabbathille porkkanaa ja levy-yhtiön väki kertoi, että bändin olisi hyvä nauhoittaa Evil Woman, jos haluaisi saada albuminsa julkaistuksi. Black Sabbathilla ei tietenkään ollut muuta vaihtoehtoa kuin alistua levy-yhtiönsä tahtoon. Tammikuun yhdeksäntenä päivänä vuonna 1970 julkaistun singlen floppaaminen ei Osbournea kuitenkaan harmittanut.

– Olimme todella katkeria sen tekemisestä, että sitten kun se oli floppi, olimme helpottuneita. V*ttu kiitos siitä, Osbourne toteaa nyt lähes puoli vuosisataa myöhemmin.

Miltä se Black Sabbathin esikoissingle kuulostikaan? Kuuntele debyyttialbumillekin päätynyt Evil Woman alta.