Ozzy Osbourne -kitaristi Zakk Wylde ylistää edesmennyttä Eddie Van Halenia – ”Hän oli kuin Kristuksen toinen tuleminen”

Larry Marano/Shutterstock/All Over Press

Ozzy Osbournen sooloyhtyeestä tuttu karvainen kitarasankari Zakk Wylde ylisti edesmennyttä Eddie Van Halenia Heavy Consequencen tuoreessa haastattelussa.

”Hän muutti maailmaa”, Wylde toteaa hieman yli vuosi sitten menehtyneestä legendasta puhuessaan. ”Jimi Hendrix oli käytännössä sähkökitaran Jeesus Kristus. Se on se katto — enempää kitaralla ei voi tehdä. Ja sitten yhtäkkiä — katolisessa hierarkiassa Eddie oli kuin Kristuksen toinen tuleminen. Jos Jimi on kitaran Jeesus Kristus, Eddie oli toinen tuleminen.”

”Se oli kokonaan uusi pussillinen temppuja ja kaikkia näitä juttuja, joita kukaan ei pitänyt edes mahdollisena”, mies jatkaa. ”Se tapa, jolla hän mullisti vahvistimet ja kaikki. Ei ainoastaan soittotekniikkaa vaan myös mikrofonit, tremoloveivit ja Floyd Roset, vahvistimet, tavan jolla ne suunnitellaan kovemmille säröille ja kaikki tuollainen — hän muutti kaiken jokaisella osa-alueella. Ei ainoastaan tappingin osalta ja noin pois päin. Jopa tavat joilla kitarat ja vahvistimet tehdään, hän mullisti sen kaiken.”

”Ja kaiken tuon päälle hän oli täydellinen paketti”, Wylde lisää. ”Soittamisen ja soundin lisäksi hänen biisintekotaitonsa olivat ilmiömäiset — aivan uskomattomat. Olemme todella siunattuja, että meillä oli hänet 65-vuotiaaksi asti. Jos asiaa oikein ajattelee, niin — oikeastaan ensimmäisen levyn jälkeen — jos hän olisi lopettanut musiikin parissa noiden kahden ensimmäisen levyn jälkeen, hän olisi jo mullistanut koko kentän. Jos hän olisi seurannut Howard Hughesin jalanjäljissä ensimmäisen albumin jälkeen, eikä olisi enää koskaan koskenutkaan kitaraan, jo pelkkä ensimmäinen levy eruptioineen ja kaikkineen muutti kaiken. Olemme siunattuja että hän oli maisemissa niin kauan kuin oli. Hän oli lisäksi vielä aivan mahtava tyyppi — hän oli kultainen.”