Ozzy Osbourne-Tony Iommi 1-0

Newyorkilainen tuomioistuin on päättänyt, että Black Sabbathin laulaja Ozzy Osbourne voi nostaa lakihaasteen kitaristi Tony Iommia vastaan. Osbournen väittämän mukaan "Iommi on hankkinut oikeudet Black Sabbathin nimeen laittomasti".

Ozzy Osbourne haluaa omistaa Black Sabbath -nimen oikeudet Tony Iommin kanssa. Laulaja vaatii kummallekin viidenkymmenen prosentin osuuksia. Tarina ei kerro, miksi basisti Geezer Butler ja rumpali Bill Ward eivät ole mukana tässä kiistassa.

Newyorkilainen tuomioistuin perustaa päätöksensä muun muassa siihen, että "Ozzy Osbournen lauluääni on suuresti vaikuttanut Black Sabbathin suurenmoiseen menestykseen". Iommin lakimiehen Andrew DeVoren mukaan "Osbourne irtisanoutui oikeudestaan Black Sabbathin tuotemerkkiin vuonna 1979, erotessaan yhtyeestä".

Iommi ja Butler ovat viime kuukausien haastatteluissa kritisoineet voimakkaasti Osbournen toimia Black Sabbathin riveissä.

– Ozzy saattoi aikoinaan tuoda jonkun laulumelodian, mutta minä kirjoitin suurimman osan sanoituksista. Mikäli taas sävelsin mahtavan riffin niin Ozzy ei ikinä hyväksynyt sitä… Hänen mielestään vain kitaristi voi tehdä riffejä, Butler sanoi Decibel-lehdelle.

www.black-sabbath.com