Paljon parjatulla Metallica-albumilla oli ainakin yksi varsin nimekäs puolustaja, paljastaa LCD Soundsystem -nokkamies

David Bowie arvosti Lulun korkealle Lou Reedin tuotannossa.

Yhdysvaltalaisen dance punk -suuruus LCD Soundsystemin nokkamies James Murphy paljastaa tuoreessa The Best Show’n Tom Scharplingille myöntämässään haastattelussa, että itsensä David Bowie puolusti tälle henkilökohtaisesti Lou Reedin ja Metallican monissa piireissä rankaksi virhearvioksi julistettua Lulu-yhteistyötä.

Kaikkiaan kolmetuntisen jutustelutuokion aikana puhe nimittäin kääntyi eräässä vaiheessa LCD Soundsystemin paluuseen ja siihen, kuinka Bowien painostuksella oli iso osa reunionin toteutumisessa. Scharpling otti tässä yhteydessä esiin Bowien Tin Machine -yhtyeen ja kuinka sen aktiiviajat nähtiin yleisesti laulajalegendan soolouraa vähäpätöisempänä ajanjaksona. Murphy päätyi pohdinnasta puolestaan Luluun, sillä mies oli keskustellut Bowien kanssa Reedin tuotannosta, kun tämä päätyi puolustamaan paljon parjattua levyä toteamalla: ”Siellä on joitakin parhaita Loun koskaan kirjoittamia juttuja. Ihmiset tekevät vain hätiköityjä arvioita, eivätkä kuuntele.”

Asiasta raportoinut Consequence of Sound huomauttaa, että tämä ei ole suinkaan ainoa kerta, kun Bowie seisoo jämäkästi Lulun takana. Reedin Rock and Roll Hall of Fame -pääsyn yhteydessä miehen leski Laurie Anderson kertoi nimittäin puheessaan, että ”Loun kuoleman jälkeen David Bowie painotti minulle, että ’tämä on parasta Louta. Tämä on hänen mestariteoksensa. Odotapa vain, se tulee olemaan kuin Berlin. Ihmisillä ottaa vain hetken tajuta se.”