Pantera-kitaristin perikunta haastaa kitarajätti Deanin oikeuteen – Syytteet ”vailla mitään todellisuuspohjaa”, toimitusjohtaja kommentoi

Dimebag Darrellin kumppani syyttää soitinvalmistajaa sopimusrikkomuksesta ja edesmenneen muusikon nimellä ratsastamisesta.
18.8.2021 11:04
Damageplan lavalla vuonna 2004. Vasemmalla laulaja Patrick Lachman ja oikealla Dimebag Darrell Dean-kitaransa kanssa.
Sipa /Shutterstock /All Over Press

Traagisesti menehtynyt Pantera- ja Damageplan-kitaristi Dimebag Darrell tunnetaan paitsi riffeistään ja sooloistaan, myös käyttämistään Deanin kitaroista, joita tämä soitti jo 14-vuotiaana. Darrell ja soitinvalmistaja tekivät pitkään yhteistyötä, joka jatkui vielä Darrellin menehtymisen jälkeen näihin päiviin saakka.

Maanantaina 16. elokuuta Darrellin perikunta kuitenkin julisti katkaisseensa kaikki välit Dean Guitarsiin. Samalla Darrellin pitkäaikainen tyttöystävä Rita Haney tiedottaa haastaneensa kitarajätin oikeuteen sopimusrikkomuksesta, petoksesta ja kitaristin maineella ratsastamisesta.

Syytteessä todetaan, että yhtiön nykyinen toimitusjohtaja Evan Rubinson on ”uskomattoman epäkunnioittava” Darrellin perintöä kohtaan. Syytteissä myös väitetään, ettei yhtiö ole maksanut perikunnalle sopimusten mukaisia korvauksia käyttäessään Darrellin kuvaa mainostaessaan kitaristin signature-mallistoa, ei ole toimittanut perikunnalle malleja signature-kitaroista ja on rekisteröinyt omiin nimiinsä Darrellin omistamat Razorback-kitaramallit ja tavaramerkit.

Deanin toimitusjohtaja Evan Rubinson on kommentoinut syytöksiä ja Darrellin perikunnan nostamaa syytettä virallisen tiedotteen muodossa. Rubinsonin mukaan hän ja yhtiö ovat aina kunnioittaneet niin Dimebagia kuin hänen veljeään, edesmennyttä Vinnie Paulia, jonka kanssa Rubinson teki yhteistyöä ddrum-sisaryhtiön kanssa.

”Olemme surullisia ja järkyttyneitä näistä toimista, joihin Haney on ryhtynyt nyt kun molemmat veljet ovat traagisesti poistuneet keskuudestamme. Toivomme hänelle kaikkea hyvää tulevaisuudessa. On kuitenkin valitettavaa, että Haney on antanut epärealististen vaatimusten ja syytöstensä määritellä Dimebag Darrellin perinnön tulevaisuutta nyt kun Dimen läheisin suku on poissa”, Rubinsonin allekirjoittamassa tiedotteessa todetaan.

”Dean Guitars on ylpeä siitä, että olemme olleet mukana vaalimassa Dimebagin perintöä, joka ei ole ainoastaan selvinnyt vaan kukoistanut viimeisen 17 vuoden ajan. Olemme seisseet perikunnan rinnalla niin hyvinä kuin vaikeina aikoina. Haneyn syytökset ovat kauttaaltaan perättömiä, vailla mitään todellisuuspohjaa ja todellisuudesta irtaantuneita. Koko totuus tulee kyllä julki, kun asiaa aletaan käsittelemään oikeudessa.”

Lisää luettavaa