Panteran entinen laulaja yhtyeen uudesta tulemisesta: ”Mikä tahansa saa ihmiset yhteen rock ’n’ rollin äärelle on hyvästä”

Terry Glaze pitää Panteran keikkalavoille paluuta hienona tapana juhlistaa musiikkia.
9.1.2023 20:33

Pantera teki viime vuoden lopulla uuden tulemisen ja palasi keikkalavoille. Laulaja Phil Anselmon ja basisti Rex Brownin rinnalla edesmenneiden Dimebag Darrellin ja Vinnie Paulin tilalla nähdään Anthraxin Charlie Benante ja Black Label Societyn Zakk Wylde.

Panteran uusi tuleminen on jakanut mielipiteitä. Toisista se on hieno tapa kunnioittaa Dimebag Darrellin ja Vinnie Paulin muistoa sekä Panteran musiikkia, toiset taas pitävät sitä rahastuksena. Osalle eniten asiassa tökkii vastaan se, että sitä kutsutaan Panteraksi, sillä heille Panteraa ei ole olemassa ilman Dimebag Darrellia ja Vinnie Paulia.

Eonmusic tavoitti hiljattain Panteran entisen laulajan Terrence ”Terry” Glazen, joka oli mukana yhtyeen kolmella ensimmäisellä levyllä, jolloin yhtyeen tyyli oli vielä hard rockia/glam metalia. Glaze lähti bändistä vuonna 1986 ja muutaman laulajaehdokkaan jälkeen Phil Anselmo hyppäsi hänen tontilleen. Eonmusic tiedusteli Glazelta, mitä ajatuksia tämä Panteran uusi tuleminen hänessä herättää.

”Ajattelen siitä samalla tavalla kuin Van Halenista. Rakastan Van Halenia, rakastan Eddietä. Minun on vaikeaa ajatella Van Halenia ilman Eddietä. Ajattele, jos sekä Eddie että Alex olisivat poissa ja bändi kutsuisi itseään Van Haleniksi. Sellainen on vaikea asia meille vanhoille tyypeille”, Glaze pohtii.

”Mutta hieno homma niille, jotka pääsevät juhlistamaan sitä musiikkia, tapaamaan toisiaan ja tekemään uusia ystäviä. Varsinkin nuoret pääsevät nyt ensimmäistä kertaa kokemaan ja juhlimaan noita biisejä. Se merkitsee heille ja monille ihmisille ympäri maailman todella paljon. Joten hyvä, että he pääsevät juhlimaan musiikkia. Mikä tahansa saa ihmiset ulos ja yhteen rock ’n’ rollin äärelle on hyvästä.”

Gazell lisää, ettei hänellä itsellään ole kuitenkaan mitään suunnitelmia tai haluja lähteä keikoille esittämään Panteran vanhaa materiaalia ajalta ennen Cowboys From Hell -läpimurtolevyä, vaikka hän olikin noita kappaleita alun perin mukana tekemässä ja esittämässä.

”Voisin tehdä niin, mutta olen päättänyt olla tekemättä niin. Minun täytyy mennä eteenpäin. Enkä halua yrittää enää laulaa sillä tavalla, olen jo vanha mies!”

Lisää luettavaa