Zakk Wylde ei ollut ainoa kitaristiehdokas Panteralle, vahvistaa yhtyeen ääniteknikko ja tuottaja – Ei näe syytä, miksei ryhmä tekisi yhdessä uutta musiikkia

Sterling Winfield ei pidä sitä "pyhäinhäväistyksenä", jos nykyinen Pantera-nelikko päättäisi suunnata yhdessä studioon kiertueen jälkeen.
3.1.2023 17:58

Pantera teki viime syksynä monien hartaasti odottaman uuden tulemisen. Laulaja Phil Anselmo ja basisti Rex Brown nousivat keikkalavoille yhdessä Anthrax-rumpali Charlie Benanten ja Black Label Society -kitaristi Zakk Wylden kanssa, jotka täyttävät edesmenneiden Abbottin veljesten Dimebag Darrellin ja Vinnie Paulin tyhjäksi jättämät tontit parhaan kykynsä mukaan.

Zakk Wylde oli vuonna 2004 traagisesti kuolleen Dimebag Darrellin läheinen ystävä ja Wylden nimi onkin nostettu esille käytännössä aina, kun mahdollisesta Panteran uudesta tulemisesta on vuosien varrella spekuloitu. Tuoreessa Reckless Rock Radion haastattelussa Panteran pitkäaikainen ääniteknikko, Reinventing The Steel -albumin, Dimebagin ja Vinnie Paulin Damageplan-yhtyeen ainoaksi jääneen levyn sekä Vinnie Paulin Hellyeah-yhtyeen levyjä tuottanut Sterling Winfield, joka on tietojen mukaan myös yksi Vinnie Paulin kuolinpesän hallitsijoista, vahvistaa, ettei Wylde ollut kuitenkaan itsestäänselvä valinta Darrellin korvaajaksi.

”Oli muitakin kitaristeja, joiden nimi nousi esiin – ja sanon rehellisyyden nimissä, etteivät he olisi sopineet hommaan – mutta lopulta päädyimme aina takaisin Zakkiin. Muutaman sellaisen kierroksen jälkeen se kävi lopulta täysin järkeen, koska kukaan muu kitaristi ei tuntenut Dimeä yhtä hyvin kuin hän”, Sterling toteaa ja alleviivaa, ettei Wylden tai Benanten ole tarkoituskaan yrittää kopioida Dimebagin tai Vinnie Paulin soittoa yksi yhteen.

”En osaa kuvitella ketään muuta, jotka hoitaisivat Dimen ja Vinnien osat kuin Zakk ja Charlie. Olen tuntenut molemmat todella pitkään ja Charlie on esimerkillinen ihminen, joka on oma itsensä ja monsteri rumpusetin kanssa. Hän rakasti veljeksiä enemmän kuin uskotkaan. Ja sama pätee myös Zakkiin. He eivät yritä olla Dime ja Vinnie. Se olisi epäkunnoittavaa. He ovat omia itsejään ja pitävät hauskaa.”

Charlie Benantelta kyseltiin hiljattain, olisiko mahdollista, että hän, Anselmo, Brown ja Wylde tekisivät kiertueen jälkeen uutta musiikkia yhdessä. Benante sanoi suhtautuvansa asiaan avoimin mielin ja sama koskee myös tuottaja Winfieldiä.

”Ei se olisi ennenkuulumatonta tai mikään pyhäinhäväistys. Sanoisin että se on hyvin mahdollista, mutta tässä vaiheessa en usko, että kukaan ajattelee niin pitkälle eteenpäin. He kiertävät maailmaa seuraavat kaksi vuotta, se pitää heidät kiireisenä. Mutta voisiko niin tapahtua? Kyllä”, Winfield pohtii.

”Se pitää vain tehdä oikein, kuten tämä koko kuvio muutenkin. Mutta sanotaan näin, etten itse kutsuisi sitä Panteraksi. Se ei olisi mielestäni kovin tyylikästä. Mutta tuo kokoonpano saisi varmasti aikaan todella kovaa musiikkia ja se on kaikkein tärkeintä.”

Lisää luettavaa