Pate Mustajärvi haluaa hyvää karvaisille ystävillemme – Popeda-pomo tukee Eläinten ääni -mielenosoitusta

Lauantaina osoitetaan mieltä eläinsuojelulain epäkohtia vastaan.

Pate Mustajärvi on tunnetusti hyvien puolella. Popeda-pomo on esimerkiksi ollut tukemassa mielenterveystyötä ja antanut yhdenvertaista ihmisoikeutta puolustavia ja rasismia vastustavia humaaneja lausuntoja (kuten tässä Ylen haastattelussa).

Nyt mies on ottanut kantaa eläinsuojelulakiuudistukseen. Samalla hän osoittaa tukensa ensi lauantaina Helsingin rautatientorilla pidettävään Eläinten ääni -mielenosoitukselle.

”Lakiehdotus tuntuu palvelevan nyt jotain ihan muuta tahoa kuin eläinten hyvinvointia” – Pate Mustajärvi

– Luulisi, että eläinsuojelulaki olisi tehty suojelemaan eläimiä, ja eläinsuojelun parissa työskentelevillä ihmisillä olisi tarpeeksi resursseja toimia tehokkaasti. Eikä tekeillä oleva uusi laki vaikuta yhtään vanhaa paremmalta. Siinä kyllä sanaillaan hienosti, että se pyrkii ottamaan huomioon eri eläinten lajityypillisen käyttäytymisen. Kysyn vaan, onko eläimen liikkumisen estäminen tai sen jatkuvan vedensaannin rajoittaminen jonkun mielestä oikeasti eläimen lajityypillisten käyttäytymistarpeiden edistämistä? Minun mielestäni ei. Tämä lakiehdotus tuntuu palvelevan nyt jotain ihan muuta tahoa kuin eläinten hyvinvointia, Pate sanoo mielenosoituksen sivuilla julkaistussa kuvassa.

Eläinten ääni -mielenosoitus Helsingin Rautatientorilla lauantaina 17.2. klo 12–15. Tilaisuudessa esiintyy Eva & Manu. Lisätietoja mielenosoituksen Facebook-sivulla.