Paul McCartney kommentoi viime aikojen tapahtumia Amerikassa – ”Haluan oikeutta George Floydin perheelle ja kaikille niille, jotka ovat kuolleet ja kärsineet”

McCartney muisteli, miten esimerkiksi Beatles kieltäytyi esiintymästä erotellulle yleisölle vuonna 1964.
8.6.2020 15:50

Yhdysvalloissa on viime aikoina kuohunut toden teolla, kun mustaihoinen George Floyd kuoli valkoihoisen poliisin käsittelyssä. Monissa kaupungeissa pidettiin mielenosoituksia, joista osa puhkesi väkivaltaisiksi mellakoiksi. Monet julkisuuden henkilöt ovat myös ottaneet kantaa viime aikojen tapahtumiin ja joukon jatkoksi on mennyt myös Beatles-basisti Paul McCartney.

”Moni meistä haluaa tietää, mitä voimme tehdä auttaaksemme. Kellään ei ole kaikkia vastauksia valmiina eikä tätä asiaa korjata hetkessä, mutta meidän on muututtava. Meidän täytyy työskennellä yhdessä voittaaksemme rasismin sen kaikissa muodoissa. Meidän täytyy oppia, kuunnella, puhua, kouluttautua ja ennen kaikkea ryhdyttävä toimiin”, McCartney kirjoittaa sosiaalisen median kanavissaan ja muisteli, miten Beatles vastusti rotuerottelua.

”Meidän piti vuonna 1964 soittaa Jacksonvillessä, kun saimme kuulla, että soitamme erotellulle yleisölle. Se tuntui niin väärältä. Sanoimme, ettemme tee sitä – sillä keikalla oli sen konserttipaikan ensimmäinen ei-eroteltu yleisö. Sen jälkeen lisäsimme keikkasopimuksiimme ehdon, ettei yleisöämme saa erotella, koska meille se oli itsestäänselvyys.”

”Minua kuvottaa, että melkein 60 vuotta myöhemmin maailma on joutunut shokkiin George Floydin järjettömän murhan vuoksi – murhan, joka monen muun vastaavan tapauksen tavoin johtui poliisin rasismista. Me kaikki tuemme ja seisomme niiden rinnalla, jotka nyt protestoivat ja nostavat ääntään näinä aikoina. Haluan oikeutta George Floydin perheelle ja kaikille niille, jotka ovat kuolleet ja kärsineet. Se, ettei sano mitään, ei ole vaihtoehto”, McCartney päättää kirjoituksensa.

Lisää luettavaa