Paul McCartney paljastaa konsultoivansa biisejä tehdessään edelleen John Lennonia – kertoo myös, olisiko The Beatles voinut vielä palata

6.12.2020 18:15

Paul McCartney puhui John Lennonista ja The Beatlesista The Sunday Timesin tuoreessa haastattelussa.

Mieheltä kysyttiin, ajatteliko hän koskaan Fab Fourin voivan vielä koota rivinsä hajoamisensa jälkeen.

”Teimme The Beatlesin hajotessa päätöksen, että emme jatkaisi enää sillä tiellä”, McCartney sanoo. ”Painoimme The Beatles -moodin tyystin pois päältä. Sitä aina puhutaan jonkin tekevän nautinnollisesti täyden ympyrän; ei pilata sitä tekemällä jotain, joka ei olisi välttämättä yhtä hyvää. Oli tietoinen päätös jättää homma sikseen, joten en usko että olisimme enää palanneet yhteen. Mutta kuka tietää? Olisimme voineet tehdä niin.”

Lennonista puhuessaan McCartney kertoo konsultoivansa edelleen vanhaa kumppaniaan biisejä tehdessään.

”Saimme ystävyytemme takaisin, joka oli siunaus minun kannaltani, ja nyt ajattelen usein kappaleita kirjoittaessani, että ’Ok, John — heitän pallon sinulle. Mikä rivi tulee seuraavaksi?’ Minulla on siis virtuaalinen John käytettävissäni.”

McCartney kertoo haastattelussa nähneensä materiaalia ohjaaja Peter Jacksonin tulevasta The Beatles: Get Back -dokumenttielokuvasta.

”Se vakuutti minut uudelleen… Se vahvistaa muistoni siitä, että The Beatlesissa oli kyse ilosta ja taidosta… kuvamateriaali todistaa tämän”, McCartney kertoo. ”Menin The Beatlesin hajoamisen jälkeen pimeälle puolelle ja tuumin, että ’Voi luoja, se oli minun syyni.’ Tiesin ettei niin ollut, mutta noissa olosuhteissa vastaavanlainen ajattelu on helppoa.”

”Jossain mieleni sopukoissa kyti kuitenkin aina ajatus, että asia ei ollut niin, mutta tarvitsin sille kuitenkin vahvistuksen”, mies jatkaa. ”On olemassa mahtava Lindan ottama kuva, joka on henkilökohtainen suosikkini, minusta ja Johnista työstämässä kappaletta ja suorastaan loistamme ilosta. Tämä materiaali on samanlaista. Kaikilla meillä on hauskaa.”

McCartney otti kantaa myös siihen, oliko yhtyeen sisällä missään vaiheessa mielenterveysongelmia.

”Kyllä, luulisin niin… Mutta puhuit asiasta laulujen välityksellä. John ainakin teki niin. ’Help! I need somebody’, hän kirjoitti. Ajattelin, että se oli vain laulu, mutta se olikin avunhuuto”, McCartney pohdiskelee. ”Sama juttu kävi minullekin, bändin hajoamisen jälkeen. Kaikki me kohtasimme aikoja, jolloin emme olleet niin onnellisia kuin olisi pitänyt. Ringolla oli paha alkoholiongelma. Nyt hän on täysraitis! Oli kuitenkin paljon juttuja, joita saimme setviä, mutta olet oikeassa — mielenterveydestä ei varsinaisesti puhuttu.”

”Se oli jotain sellaista, josta tehtiin neljän kaverin kesken lähinnä pilaa eikä otettu vakavasti”, mies lisää. ”Pilkkaaminen oli asialta piiloutumista. Sopeuduimme kuitenkin mielestäni melko hyvin.”

McCartneyn alunperin joulukuun 11. julkaistavaksi aiottu McCartney III -albumi ilmestyy viimeisimmän tiedon mukaan 18 joulukuuta.

Lisää luettavaa