Elämää Pimeyden jälkeen – Pekka Nisu avaa soolouransa hyväntuulisella singlellä

Pimeydestä tuttu Pekka Nisu julkaisee sooloalbuminsa pian. Kuuntele ensimmäinen single.

Toimintansa viime vuonna lopettaneen Pimeys-yhtyeen biisintekijä-laulaja-kaksikosta ovat nyt molemmat avanneet soolouransa. Pekka Nisu julkaisi tänään kesäisen hyväntuulisen Vapaa maa -singlen (kuuntele yläpuolelta), ja mieheltä on luvassa kokonainen albumikin jo muutaman viikon päästä. Papillon-pitkäsoitto ilmestyy 21.5.

– Pimeyden uran päättyessä aloin kirjoittaa kappaleita, koska se on aina ollut mun tapa käsitellä muutosta. Musiikki on aina ollut mun turvasatama ja kallio. Syntyi paljon biisejä ja nopeasti alkoi tuntua, että tämä täytyy tehdä omalla nimellä, omilla kasvoilla, omilla biiseillä, ilman mitään ylimääräistä, Pekka Nisu kertoo.

– Albumin teemana on ihmisen sisällä palava kipinä, joka ei sammu, vaikka sade piiskaa ja aina vaan kohtaa lisää vastoinkäymisiä. Se on napakka kokonaisuus elinvoimaista musiikkia. Mulle oli tärkeää saada biisien toteutukseen bändin energiaa ja vaaran tuntua, soittamisen iloa – halusin huutaa ja heiluttaa tukkaa.

Pekka Nisun bändissä soittavat Pimeys-kaveri Jukkis Virtanen (basso) sekä Axel Virkkunen (kitara), Julius Sihvonen (koskettimet) jaVille Hatanpää (rummut). Papillon-albumin on äänittänyt ja miksannut Väinö Karjalainen.

Pimeyden toinen biisintekijä-laulaja Joel Mäkinen avasi oman soolouransa äskettäin Joel Herttua -nimen alla julkaistun Syntinen-singlen ja videon myötä. Kiehtovaa on, kuinka musiikillisesti erilaisiin suuntiin Pimeyden kaksikko on suunnannut. Pekka Nisu näyttäisi luottavan maanläheisen ja konstailemattoman rockin voimaan, kun taas Joel Herttuan tyylilajina tuntuu olevan Abban tyylistä häpeilemättömän suurta show’ta kanavoiva pop.

Molempien ensisinglet löytyvät myös Soundin Parasta juuri nyt -soittolistalta Spotifysta.