A Perfect Circle -kitaristi paljastaa Nine Inch Nailsin tuhonneen kitaroita reilun 250 000 dollarin edestä klassikkokiertueellaan

13.5.2017 22:54

Nine Inch Nails kiersi vuosina 1994–1995 The Downward Spiral -menestysalbuminsa merkeissä kiertueella, joka osoittautui erityisesti kitaroiden kannalta hyvinkin kohtalokkaaksi reissuksi. Nykyinen A Perfect Circle -kitaristi Billy Howerdel toimi noihin aikoihin NIN:in kitarateknikkona ja muistelee hurjia ekskursioita Premier Guitar -lehden tunnettujen muusikoiden soittovehkeitä käsittelevässä Rig Rundown -sarjassa.

– Olin juuri kolvaamassa, kun kolvini lipsahti kädestäni, Howerdel aloittaa taphtumien kertaamisen. Poltin sillä vahingossa jäljen kitaran pintaan. Olin ihan että ”voi hyvä Jumala…” ja ajattelin heti saavani potkut. Toinen teknikko vieressäni paiski omia hommiaan ja sehän on kuin sotaan oltaisiin lähdössä. Hän oli vain, että ”Jäbä, tuo on pienin huolistasi. Tuo ei ole mitään verrattuna siihen, mitä tänään tulee tapahtumaan.”

– Tämä tapahtui The Downward Spiral -kiertueella vuosina 94–95 ja juuri kolhimani kitara lingottiin kattorakenteisiin miltei välittömästi keikan alettua. Kitarasta repäistiin lapa irti parin ensimmäisen, ehkä jopa aivan ensimmäisen viikon aikana. Kitara siis päätyi yleisön joukkoon, joku repi lavan irti ja se katosi sen siliän tien. Sain kuitenkin tilalle uuden tismalleen samanlaisen kitaran, mutta muovailin sen lavan hieman huonosti. Se on väärässä kulmassa, joten sitä korjailtiin pari kertaa. En tiedä näettekö sen, mutta sen kaltevuus ei ole lainkaan kohdillaan.

Lisäksi mies toteaa vastaavanlaiseen rääkkiin joutuneen kaikkiaan 137 Gibsonia, jotka eivät kuitenkaan ole ihan sieltä skaalan halvimmasta päästä löytyviä instrumentteja. MetalSucks laskelmoikin, että yhtiön Les Paul -malliset kitarat maksoivat tuohon aikaan noin 1200 dollaria kappale, joten inflaatiokorjattuna tämä tarkoittaisi nykyrahassa noin 267 500 dollarin edestä turmeltuja soittopelejä.

Että sillälailla.

Lisää luettavaa