Pete Townshend selventää kohulausuntojaan edesmenneistä bänditovereistaan: ”Rakkaudella on monta puolta”

28.11.2019 09:05

The Who -konkari Pete Townshend aiheutti tällä viikolla melkoista porua Rolling Stonelle antamansa haastattelun myötä. Artikkelissa Townshend puhuu varsin suorasukaiseen sävyyn tämän maailman jättäneistä yhtyetovereistaan Keith Moonista ja John Entwistlestä: ”Luojan kiitos he ovat poissa”, Townshend sanoi, ja tämä nostettiin otiskoihin musiikkimedioissa ympäri maailman.

Nyt Townshend julkaisi Facebook-sivullaan pitkän viestin, jossa selvennetään miehen tuntemuksia asiasta. Townshend painottaa tarkoittaneensa, että Moonin ja Entwistlen rinnalla musisoiminen ei ollut aina helpointa hommaa, mutta se ei tarkoita, etteikö hän kaipaisi heitä.

”Kukaan ei voi tietää, miten paljon kaipaan Keithiä ja Johnia ihmisinä, ystävinä ja muusikoina. Välillämme ollut kemia puuttuu uudelta albumilta, ja tuntuu aina väärältä yrittää etsiä sitä ilman heitä, mutta kaipa meidän aina täytyy yrittää”, Townshend kirjoittaa.

”Olen edelleen vihainen Keithille ja Johnille, koska he kuolivat. Joskus se näkyy läpi. Se on itsekästä, mutta niin sellaiselta minusta tuntuu.”

Townshend lisää puhuneensa Rolling Stonelle brittityyliin ironisesti ja vertaa ajatuksiaan siihen, miten hänen äitinsä hoitaminen oli vaikeaa tämän viimeisinä vuosina ja miten helpottavaa oli, kun äiti lopulta kuoli, mutta miten Townshend tästä huolimatta kaipaa äitiään valtavasti.

”Rakkaudella on niin monta puolta”, Townshend kirjoittaa.

Kenties merkittävin kohta viestissä on se, kun Townshend pyytää kommenttejaan anteeksi Moonin ja Entwistlen perheiltä. Rolling Stonen haastattelu on ollut heistä varmasti tylyä luettavaa.

”Mitä Keithin ja Johnin perheenjäseniin tulee, erityisesti Chris Entwistleen ja Mandy Mooniin, pahoittelen varomattomien lausuntojeni aiheuttamia otsikoita. Olen viimeisen kolmen kuukauden aikana antanut niin monta haastattelua, että minulta alkaa keskittymiskykky ja kärsivällisyys loppua”, Townshend kirjoittaa.

”Annan itselleni anteeksi, toivottavasti he voivat tehdä samoin. Rakastin heidän isiään, ja rakastan yhä.”

Lue koko Townshendin viesti alempaa:

Lisää luettavaa