Peter Frampton kiitollinen David Bowielle uransa pelastamisesta – ”Hän olisi voinut valita kenet tahansa”

https://youtu.be/F-pCzWd0Ayo

Frampton sanoo Bowien esitelleen hänet yleisölle uudelleen taitavana kitaristina ja muusikkona.

The Herd ja Humble Pie -yhtyeistä tuttu, sittemmin soolourallaan menestynyt Peter Frampton vieraili hiljattain toimittaja Dan Ratherin haastateltavana ja kävi tämän kanssa läpi uransa ylä- ja alamäkiä. Haastattelun yhteydessä Frampton korosti olevansa paljon velkaa edesmenneelle David Bowielle, joka otti tämän yhtyeeseensä 80-puolivälissä aikana, jolloin kitaristin ura oli hiipumassa.

”Hän soitti minulle ja sanoi: ’Kuulin juuri viimeisimmän levysi [vuoden 1986 Premonition] ja haluan sitä samaa kitarointia seuraavalle albumilleni. Joten lähdin Sveitsiin ja teimme levyn Never Let Me Down. Siellä ollessani hän kysyi, mitä tuumaisin, jos hän pyytäisi minut mukaan kiertueelle”, Frampton muistelee.

Frampton sanoo Bowien käytännössä pelastaneen hänen uransa ja auttaneen häntä pääsemään eroon häirinneestä kiiltokuvapoika-imagostaan. Kitaristi sanoo Bowien esitelleen hänet suurelle yleisölle uudelleen nimenomaan taitavana muusikkona 86 keikkaa käsittäneellä Glass Spider -maailmankiertueella.

”Hän olisi voinut valita kenet tahansa, mutta hän valitsi minut. Hän antoi minulle parhaimman mahdollisen lahjan: hän otti minut mukaansa ja vei maailman ympäri stadioneille ja areenoille ja uudelleenesitteli minut muusikkona ja kitaristina. En koskaan lakkaa kiittämästä häntä siitä.”