Peter Gabriel julkaisi soolouransa ensimmäisestä singlestä uuden videon juhlistaakseen 40 vuotta täyttänyttä debyyttialbumiaan

6.3.2017 13:31

Progrockyhtye Genesiksestä soolouralle vuonna 1975 lähtenyt Peter Gabriel julkaisi ensimmäisen pitkäsoittonsa helmikuussa 1977. Juhlavuoden kunniaksi Gabriel on julkaissut uuden Solsbury Hill -videon.

Solsbury Hill oli Gabrielin soolouran ensimmäinen singlejulkaisu, joka nousi ilmestyessään Iso-Britannian singlelistan sijalle 13. Uusi video on koostettu kappaleen live-esityksistä vuosien varrelta ja mukana on pätkiä Gabrielin 40-vuotisen soolouran jokaiselta vuosikymmeneltä.

– Levy oli ensiaskeleeni kohti itsenäisyyttä, en ollut enää vain osa bändiä. Olin epävarma siitä, mitä voin ja mitä en voi tehdä joten menimme studioon [tuottaja] Bob Ezrinin valikoimien muusikkojen kanssa (Tony Levin mukaanlukien) ja kutsuin mukaani vielä Robert Frippin ja Larry Fastin, jotka yrittivät toteuttaa äänimaisemaorientoituneet, eurooppalaiset päämääräni. Vaikka levy äänitettiin pääosin Torontossa kahdessa lumisessa viikossa, muistan sessiot nopeina, jännittävinä ja kuumina, Gabriel muistelee nimetöntä debyyttialbumiaan, joka tunnetaan myös nimellä Car.

Lisää luettavaa