Phil Anselmolla on jälleen uusi projekti vireillä – tällä kertaa kehitteillä on jotain varsin mielenkiintoista

Anselmo vaihtaa vaihteeksi goottirock-vaihteen silmään.
5.10.2017 08:19

Miltä kuulostaa ajatus Phil Anselmosta kulkemassa The Curen ja Sisters of Mercyn jalanjäljissä? Halusit tai et, sellaista on nyt tiedossa. Näin kertoo muun muassa Blabbermouth.

Anselmo julkisti En Minor -nimisen projektin Jimmy Cabbsin toimittamassa haastattelussa. Projekti on itse asiassa niinkin hyvällä mallilla, että levy on jo valmis ja vain odottaa julkaisua. Vaikutteita on otettu niin Sisters of Mercyltä, Seventeen Seconds– ja Faith -albumien aikaiselta The Curelta, varhaiselta U2:lta ja Nick Cavelta.

”Pistin kaikki nuo vaikutteet yhteen, ja jotenkin saimme aikaan tuloksia”, Anselmo sanoo.

”Se on sellaista kuin on. Annan yleisön päättää, mitä he siitä sanovat. En edelleenkään yritä saada mitään radiosoittoa, haluan vain laajentaa toimintapiiriäni. Ne kappaleet elävät omaa elämäänsä. Se on tietyllä tapaa retroprojekti, koska tiedän, mistä se kumpuaa.”

”Monet ovat kuvailleet sitä elokuvalliseksi. Jotkut ovat sanoneet, että se on paras levy, mitä olen tehnyt 30 vuoteen. Jotain siihen suuntaan.”

Anselmolla on hihassaan muitakin projekteja, joiden musiikkia on tarkoitus julkaista lähikuukausina. Ainakin Scour-yhtyeen ep ja Illegals-kokoonpanon albumi ovat vuorossa ensin.

”Illegals-levy onkin aivan erilainen ensimmäiseen albumiin verrattuna. En Minorin vuoro on ehkä ensi vuoden maaliskuussa.”

Lisää luettavaa