Phil Campbell muistelee Motörheadin loppua: ”Emme arvanneet sen olevan viimeinen kerta, kun näimme toisemme”

20.3.2023 07:00

Motörheadin kitaristina pitkän uran tehnyt Phil Campbell on nykyään kiireinen mies Phil Campbell and the Bastard Sons -perheyhtyeensä kanssa. Mies vieraili hiljattain My Global Mind -verkkojulkaisun haastattelussa, ja puheenaiheeksi nousi tietysti myös kitaristin vanha yhtye. Motörheadin loppuajoista Campbellillä riittikin surumielistä kerrottavaa.

Campbelliltä kysyttiin, tiesivätkö hän ja rumpali Mikkey Dee, että Lemmy Kilmisterin terveydentila oli vanhemmiten niin huono kuin se oli. Kitaristin mukaan muu yhtye hahmotti kyllä tilanteen, mutta loppu tuli silti yllätyksenä.

”Kyllä me tiesimme, mutta Lemmy halusi vain jatkaa. Viimeisellä kiertueella yksi tai kaksi keikkaa jouduttiin perumaan, koska minä jouduin sairaalaan. Sitten palasin ja hoidimme rundin loppuun. Se olikin vihoviimeinen kiertue, ja sen viimeinen keikka soitettiin Berliinissä. Eli Motörheadin viimeisenä viikkona se olin perhana minä, joka oli sairaalassa”, Campbell muistelee.

”Mutta emme osanneet aavistaa – kun erosimme sen kiertueen päätteeksi, emme arvanneet sen olevan viimeinen kerta, kun näimme toisemme. Minä ja Mikkey Dee emme saaneet tilaisuutta hyvästellä häntä. En voinut mennä edes hautajaisiin, koska lääkärini kehotti minua olemaan menemättä. Olin aika pahasti kipeänä niihin aikoihin.”

Motörhead esitti viimeisen keikkansa 11. joulukuuta 2015 Berliinin Max-Schmeling-Hallessa. Kolmanneksi viimeinen keikka soitettiin muuten Helsingin Hartwall-areenalla 6. joulukuuta. Lemmy Kilmister poistui tästä maailmasta 28.12.2015.

Lisää luettavaa