Phil Collins on avoin Genesis-reunionille – Sopiva korvaava rumpalikin löytyy jo ihan lähipiiristä

Kaikki on mahdollista, toteaa Collins Rolling Stonen haastattelussa.
16.8.2018 09:35

Phil Collins, Mike Rutherford ja Tony Banks kiersivät viimeksi Genesis-lipun alla vuoden 2007 Turn It On Again -kiertueella, jonka jälkeen yhtyeen fanit ovat odottaneet seuraavaa tilaisuutta nähdä bändi vielä kerran. Todennäköisyys on kuitenkin ollut hyvin minimaalinen, varsinkin sen jälkeen, kun Collinsin terveydentila pakotti hänet jättämään rumpaloinnin sikseen ja jäämään jo kokonaan eläkkeelle musiikkihommista.

Toivonkipinä syttyi kuitenkin Collinsin palattua viime vuonna jälleen keikkalavoille ja lähdettyä hauskasti nimetylle Not Dead Yet! -soolokiertueelle. Rolling Stone -lehti haastatteli hiljattain Collinsia ja tämä kertoi olevansa itse avoin myös Genesiksen paluulle.

”En sano, että se olisi mahdotonta. Minä, Mike ja Tony olemme edelleen hyvin läheisissä väleissä. En tosin osaa kuvitella, millaista se olisi, jos en soita rumpuja, mutta kaikki on mahdollista”, Collins tuumaa.

Collins sanoo lähtevänsä reunion-kiertueelle Genesiksen kanssa, mikäli hänen 17-vuotias poikansa Nicholas lähtee rumpaliksi. Nic kiertää jo isänsä mukana tämän soolokiertueella ja Philin mukaan Tony ja Mike ovat molemmat antaneet pojalle oman hyväksyntänsä nähtyään tämän keikalla Lontoossa viime kesänä.

”He molemmat olivat haltioissaan Nicistä. Mike sanoi osuvasti, että ’Hän tajuaa ja tietää, mitä mitäkin biisi tarvitsee ja miten pitää soittaa’. Ja hän oli tuolloin 16-vuotias. Jos me joskus teemme vielä jotain, mielestäni Nicin pitää olla rummuissa, koska en usko itse enää pystyväni siihen. Ja mielestäni Nic on heistä tarpeeksi hyvä, jotta he ottavat hänet osaksi bändiä.”

Mitään ei ole kuitenkaan lyöty lukkoon eivätkä Genesis-muusikot ole puhuneet keskenään mahdollisista paluukeikoista, joten liikaa ei kannata vielä innostua.

”En ole oikeastaan sanonut tätä vielä Tonylle ja Mikelle. Mainitsin kyllä hiljaa ohimennen Tonylle, että jos teemme jotain, Nicin pitää olla rummuissa. Hän ei tavallaan sanonut ei, mutta en ole ihan varma, kuuliko hän mitä sanoin”, Collins nauraa.

Lisää luettavaa