Riitaisat supertähdet, osa X: Phil Collins kertoi, miksi hän ei voi sietää Paul McCartneyta

21.10.2016 13:11

Paul McCartney nauttii suorastaan liikuttavan yksimielistä kunnioitusta rockmaailmassa – mutta se ei tarkoita, että kaikki pitäisivät hänestä. Esimerkiksi paluukiertuetta virittelevä Phil Collins ei ole koskaan päässyt viitisentoista vuotta sitten sattuneesta kohtaamisestaan Beatles-tähden kanssa.

Collins kertoi The Timesille, miten hän kohtasi McCartneyn Buckinghamin palatsissa järjestetyissä juhlissa vuonna 2002. Kuten kuka tahansa popmusiikkia joskus elämässään kuunnellut, Collins pyysi McCartneylta nimikirjoitusta.

”Minulla oli mukanani Hunter Daviesin Beatles-kirja ja kysyin: ’Voisitko laittaa tähän nimikirjoituksesi?’ McCartney kääntyi sanomaan vaimolleen Heather Millsille: ’Voi, Heather, meidän pikku-Philimme onkin vähän Beatles-fani.’ Minä ajattelin vain, että sinä vittupää, sinä vittupää. En koskaan ole unohtanut sitä.”

Collinsin mukaan McCartneylla on hämmästyttävä taito keskustella muiden kanssa alentuvaan sävyyn. Hän lisäsi:

”Kun hänen kanssaan puhuu, hän käyttäytyy kuin viestisi sinulle, että ’ymmärrän kyllä, että tämä on sinulle kova paikka, olenhan minä sentään soittanut Beatlesissa. Olen Paul McCartney, ja sinulla on varmasti vaikea paikka kyetä keskustelemaan kanssani.”

Ei mikään järin mairitteleva kuvaus, täytyy myöntää. Timesin maksumuurin takana olevasta artikkelista uutisoi ensin NME.

Lisää luettavaa