”Pidänkö hänen kanssaan työskentelystä? Enpä oikeastaan” – Ozzy Osbourne puntaroi suhdettaan Tony Iommiin

Timo Isoaho

Black Sabbath Ozzy Osbourne kohahdutti kommentoimalla muutama kuukausi takaperin, ettei erityisemmin nauttinut olostaan paluun tehneen Black Sabbathin matkassa. Myöhemmin mies vielä tarkensi lausuntojaan sanomalla, että riffimestari Tony Iommi piti häntä turhan tiukassa lieassa yhtyeen keikoilla. Nyt Osbourne on avannut välejään Iommiin The Timesin tuoreessa haastattelussa.

”Pidänkö hänen kanssaan työskentelystä? Enpä oikeastaan”, Osbourne täräyttää, mutta loiventaa lausuntoaan heti seuraavassa virkkeessä: ”Pidänkö hänestä ihmisenä? Kyllä, rakastan häntä ihmisenä.”

”Mutta jos ihmiset kysyvät minulta, oliko Black Sabbathilla johtajaa? minun täytyy sanoa että se oli Tony Iommi, sillä ilman hänen riffejään istuisimme vieläkin vitun treenikämpillä peukalot persiissä ja ihmettelisimme, että ’Mitäs nyt tehdään?'”

Osbourne toteaa myös menneensä elämässään eteenpäin sitten legendaarisen yhtyeen kuoppauksen. ”Kerronpa millaista se oli. Se oli kuin olisit tavannut nuorempana tytön, eronnut, etkä olisi tavannut häntä 30 vuoteen. Sitten hän on samassa kaupungissa ja ajattelet, että ’Taidanpa soittaa hänelle’, sillä muistat vain ne hyvät hetket, jotka voit tiivistää viikoksi ja tuumit, että ’Muistan sen viikon. Se oli mahtavaa.’ Sitten muistatkin ne reilut kolme vuotta, jolloin olit ihan vitun onneton.”

Mies kertookin olevansa tyytyväinen päästessään toteuttamaan itseään tahtonsa mukaan jäähyväiskiertueellaan. ”Hommat ovat nyt hallussani ja asiat ovat paljon paremmin. Keikat ovat nyt paljon miellyttävämpiä”, mies päättää.