”Sabbathissa ei ole lupa pitää hauskaa” – Ozzy Osbourne sanoo saaneensa Tony Iommilta tiukkoja ohjeita bändin viimeisellä kiertueella

Sami Lommi

Osbourne sanoo nauttivansa soolokeikkojensa vapaudesta.

Ozzy Osbourne kertoi hiljattain, ettei hänellä ollut Black Sabbathin viimeisellä kiertueella lopulta kovinkaan hauskaa. Nyt pimeyden prinssi on tarkentanut lausuntojaan Rolling Stone -lehden tuoreessa haastattelussa ja kertoo syyksi sen, ettei hän saanut olla lavalla oma itsensä – eli viihdyttää yleisöä.

”Sabbathissa olen vain bändin laulaja. [Soolokeikat] ovat ihan eri juttu. Minulla on paljon vapautta ja pidän hauskaa”, Osbourne toteaa.

”Sabbathissa ei ole lupa pitää hauskaa. Se on liian vakavaa. Tony [Iommi] hermostui ja kielsi minua puhumasta kitarasoolojensa päälle. Olin ihan, että ’Oletko varma? Suurin osa biiseistä on sooloa. Intro kestää vittu viisi minuuttia, minä laulan ehkä kaksi sekuntia ja sitten tulee taas seuraava’. Minulle musiikki on hauskanpitoa ja siihen minä tähtään. En minä ole vakava laulaja, olen vain nokkamies, joka yrittää saada eturiviin eloa.”