Pink Floyd sai yllättävän kunnianosoituksen eläintieteilijöiltä – tutkijat nimesivät uuden (todella kovaäänisen) lajin bändin mukaan

Roger Waters ja David Gilmour lienevät hymähtäneet ääneen tälle uutiselle. Eläintieteilijä Sammy De Graven johtama tutkimusryhmä löysi Panamasta uuden katkarapulajin, jonka ominaisuudet tarjosivat tutkijoille oivan tilaisuuden kunnioittaa suosikkibändiään: rapu sai nimekseen synalpheus pinkfloydi. Asiasta uutisoi BBC.

Rapu onkin räväkkä tapaus. Eläimellä on suuri, kirkkaanpunainen eturaaja, jota napsauttamalla se saa aikaan erittäin kovan äänen – tieteilijöiden mukaan 210 desibeliä. Ääni on riittävän kova jopa tappamaan lähistöllä olevat pienemmät kalat. Mainittakoon, että sisätiloissa järjestetyllä rockkeikalla meteli on sellaiset 115 desibeliä ja haulikon laukaus on voimakkuudeltaan noin 160 desibeliä.

”Olen kuunnellut Pink Floydia siitä asti, kun The Wall julkaistiin vuonna 1979. Olin tuolloin 14-vuotias. Tämä uusi laji oli täydellinen tilaisuus osoittaa kunnioitusta lempibändilleni”, De Grave sanoo.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun De Grave tuo rockia eläinpiireihin. Aiemmin hän nimesi toisen rapulajikkeen Rolling Stones -laulaja Mick Jaggerin kunniaksi elephantis jaggeraiksi.