Pink Floydin David Gilmour mukana folktähti Donovanin levyllä – Yhteistyön hedelmä Rock Me kuunneltavissa

Pink Floyd -kitaristi on Rock Me -kappaleen lisäksi mukana Lover O' Lover -päätösraidalla.
29.11.2022 17:02

Muun muassa Sunshine Superman-, Universal Soldier– ja Catch The Wind -hiteistä tunnettu folktähti Donovan julkaisee uuden Gaelia-pitkäsoittonsa 15. joulukuuta. Levyllä on mukana pitkä lista vierailijoita, joista yksi on Pink Floyd -kitaristi David Gilmour. Gilmourin tähdittämä Rock Me -kappale on nyt julkaistu maistiaisiksi tulevalta levyltä ja sen pariin pääset tuosta alempaa.

”Tapasin Davidin lordi Michaelin ja Lady Marinan Cowdray-maatilalla”, Donovan kertoo Variety-lehdelle. ”David ja minä keskustelimme siitä, miten hän osti minun mökkini 1960-luvulla kun menin Lindan kanssa naimisiin ja siirryin eteenpäin. Kysyin syytä ja hän sanoi Three Kingfishers -kappaleeni (vuoden 1966 Sunshine Superman -levyltä) johdattaneen hänet taivaallisen musiikin polulle ja kun myin mökkini, jossa moni kappaleeni oli kirjoitettu, hän halusi päästä siihen samaan luovuuden tilaan. Mikä käy järkeen sellaisella floydmaisella tavalla.”

Donovan kuvailee hänen ja Gilmourin Rock Me -kappaletta samankaltaiseksi akustisen ja rock-musiikin fuusioksi kuin hänen Hurdy Gurdy Man -kappaleensa.

”David oli jo oppinut lentämään (hän teki siitä myös kappaleen), joten hän lennätti itsensä Irlantiin sessioita varten. David toi mukanaan roudarinsa, joka asetti studioon kaksi vahvistinta, ojensi Davidille tämän vaaleanpunaisen Straton ja sitten hänen uniikki soundinsa lumosi meidät kaikki.”

Lisää luettavaa