Pitääkö lopettamispäätös? Status Quo saapuu Suomeen viimeistä kertaa. Ehkä. Ainakaan sähköisenä.

Pitkän linjan brittirockyhtye Status Quo saapuu huhtikuussa Suomeen kahdelle keikalle. Helsingin Kulttuuritalossa 19. 4. ja Turun Logomossa 20.4. järjestettävät konsertit ovat osa yhtyeen Last Night Of The Electrics -jäähyväiskiertuetta. Kiertueen nimi jo vihjaa, että ehkä tässä ei kuitenkaan olla ihan lopullisten jäähyväisten äärellä.

Edellisen kerran Suomessa vuonna 2014 vieraillut yhtye esiintyy kokoonpanossa Francis Rossi (laulu, kitara), Andy Bown (koskettimet, laulu), John ”Rhino” Edwards (basso, laulu) ja Leon Cave (rummut). Lisäksi sydänkohtauksen takia kiertueelta pois jääneen kitaristi Rick Parfittin tilalla nähdään John Malone.

Lähes 50 vuotta kestäneellä urallaan yli 7000 keikkaa tehneen yhtyeen keulakuva Francis Rossi kommentoi lopettamispäätöstä:

– Kerroimme jo 30 vuotta sitten lopettavamme, mutta tällä kertaa päätös on lopullinen. Saatamme tehdä vielä kaikenlaista muuta, mutta sähköiset kiertueet päättyvät tähän.

Kuten historia on Status Quon ja lukuisten muiden bändien kohdalla osoittanut, lopettamispäätökset ovat erityisen hankalia pitää. Ehkä nyt kannattaa kuitenkin pelata varman päälle, mikäli haluaa yhtyeen vielä nähdä.

STATUS QUO – Last Of The Electrics
HELSINKI Kulttuuritalo ke 19.4.2017
TURKU Logomo to 20.4.2017