Bruce Springsteen perui keikan sukupuolivähemmistöjä syrjivän lain vuoksi – Muut tähdet seuraavat Pomon esimerkkiä

11.4.2016 10:45

Pohjois-Karolinan osavaltiossa on hyväksytty laki, jonka mukaan ihmisten tulee käyttää julkisia vessoja biologisen sukupuolensa mukaan. Kyseinen HB2-laki syrjii räikeästi sukupuolivähemmistöjen oikeuksia.

”Kylpyhuonelaiksi” mediassa ristityn lain vastustajiin on liittynyt Bruce Springsteen, jonka oli määrä esiintyä Greensborossa Pohjois-Karolinassa sunnuntaina. Springsteen perui konsertin vastalauseeksi lakipykälälle, joka on ”ahdasmielisten ihmisten yritys estää tasa-arvoisten ihmisoikeuksien kehitystä”, kerrotaan Springsteenin julkaisemassa tiedotteessa.

– Mikään muu ryhmä Pohjois-Karolinassa ei kanna samaa taakkaa, kuin transsukupuoliset. Minä ja yhtyeeni osoitamme solidaarisuutta näille vapaustaistelijoille. Jotkin asiat ovat isompia ja tärkeämpiä kuin rock-konsertit. Tämä taistelu ennakkoluuloja ja kiihkoilua vastaan on yksi niistä, Pomo kertoo tiedotteessa.

 

Myös muut artistit seuraavat Pomon esimerkkiä. Esimerkiksi kanadalaistähti Bryan Adams on perunut torstaiksi 14. huhtikuuta kaavaillun konserttinsa Mississippissä.

Mississippin osavaltio hyväksyi lain, jonka varjolla yritykset voivat kieltäytyä palvelemasta asiakkaitaan uskonnolliseen vakaumukseensa vedoten. Tämä tarkoittaa esimerkiksi seksuaalivähemmistöjen vihkimisen kieltämistä.

– Minusta on käsittämätöntä, että Mississippin osavaltio polkee seksuaalivähemmistöjen oikeuksia näin räikeästi. Omatuntoni ei salli minun esiintyä paikassa, jossa ihmisiltä riistetään perusoikeuksia seksuaalisen suuntautumisen vuoksi. Toivottavasti osavaltio vielä korjaa vääryytensä ja voin palata esiintymään kaikille faneilleni. Odotan ja toivon sitä päivää hartaasti, Bryan Adams totesi Facebook-päivityksessään.

Lisää luettavaa