Provinssirockin perinteinen lava tuhoutui

2.6.2013 22:38

Provinssirockin Saarilava on tuhoutunut tulipalossa. Tiedotteen mukaan ”lava oli kauttaaltaan tulessa, kun palokunta saapui paikalle lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Viereiset huoltorakennukset saatiin kuitenkin pelastettua”. Onnettomuus ei ole kuitenkaan suuren suuri, sillä Saarilava oli jo saanut purkutuomion.

– Lava oli joka tapauksessa lähdössä, mutta on ikävää, että se lähtö tapahtui sitten tällä tavalla, sanoo Provinssirockia järjestävän Selmu ry:n toiminnanjohtaja Harri Pihlajamäki.

Tämän kesän Provinssirock juhlitaan 14.-16. kesäkuuta ja pahimmillaan tulipalo saattaa aiheuttaa muutoksia aikatauluihin.

– Jos palopaikan siivous viivästyy niin se saattaa tosiaan aiheuttaa aikataulullisia haasteita.

– Palon syttymissyy on edelleen epäselvä, mutta niin sanotut luonnolliset syttymissyyt ovat todella epätodennäköisiä, sillä Seinäjoella ei salamoinut ja lavasta oli jo ehditty kytkeä sähköt pois, kertoo puolestaan Seinäjoen poliisin rikoskomisario Esa Uusi-Kakkuri.

Saarilavalla esiintyneistä yhtyeistä mainittakoon Black Sabbath, The New Order, The Smiths, Therapy?, Bad Religion, The Pogues, Jesus & The Mary Chain, Bob Geldof, Moby, Faithless, Strapping Young Lad, HIM, Dimmu Borgir, Raised Fist ja Jello Biafra And The Guantanamo School Of Medicine.

www.provinssirock.fi

Lisää luettavaa