Puhelimensa katoamisesta sisuuntunut Metallica-kitaristi on valmiina uuden levyn työstöön – ”Minulla on tonneittain materiaalia”

Metallica-kitaristi Kirk Hammett kertoo australialaiselle Mixdown-lehdelle yhtyeen WorldWired-kiertueen jatkuvan vielä marraskuulle, jonka jälkeen poppoo saattaa hyvinkin vetäytyä studioon työstämään seuraavaa levyään.

Fanit saivat odottaa Death Magnetic -albumia viisi vuotta ja Hardwired… To Self-Destruct -levyä vielä edeltäjäänsä kolme vuotta pidempään, mutta Hammettin mukaan seuraavaa ei tarvitse vartoilla yhtä kauaa.

”Kun olin 13–14-vuotias, bändit julkaisivat levyjä vuoden välein”, Hammett sanoo. ”Kiss laittoi uuden albumin pihalle kahdeksan kuukauden välein. Ei mitään tälläisiä kahdeksan vuoden taukoja.”

”Kukaan meistä ei ole tyytyväinen näin pitkiin taukoihin, koska se todellakin on pitkä aika”, mies jatkaa. ”Toivomme voivamme välttää moisen tällä kertaa. Menossa on kolmas vuosi Hardwiredin jälkeen. Ehkä voisimme fokusoitua ja mennä studioon hieman aiemmin. Minulla on tonneittain materiaalia. Olen ylikompensoinut, joten olen valmiina hommiin koska vain.”

Basisti Robert Trujillo kommentoi aiemmin, että yhtyeen seuraava albumi ilmestyy ”paljon aiemmin, kuin kaksi edellistä.” Hammett itse ei osallistunut Hardwired… to Self-Destruct -albumin kirjoitusprosessiin kadotettuaan riffejä ja kappaleaihioita pursuilleen puhelimensa. James Hetfield ei kuitenkaan ollut tästä  selityksestä täysin vakuuttunut. ”Kirkillä ei vain ollut riffejä”, laulaja-kitaristi totesi Ranskalaisen Metal XS:n haastattelussa reilut pari vuotta sitten.