Puistoblues on mukana isossa ilmastoteossa Andy McCoyn johdolla – ”Sukupolveni täytyy pyytää anteeksi tulevilta sukupolvilta”

"On kahdenlaisia ihmisiä: niitä jotka puhuu ja niitä jotka tekee. Mä oon aina ollut tekijämiehiä", McCoy toteaa.
22.6.2023 09:30

Järvenpään Puistoblues on toteuttanut ilmastokampanjan, jonka kärkihahmona toimii Hanoi Rocks -legenda Andy McCoy. Puistoblues yhdessä suomalaisen TreebuddyEarth-ekoinnovaation avustuksella on istuttanut Indonesiaan Natunan saarelle 425 mangrovepuuta, jotka sitovat 25 vuodessa yli 120 tonnia hiiltä. Määrä on enemmän kuin festivaalin arvioidut omat CO2-vaikutukset. Lisäksi puut tarjoavat koteja sekä ruoka- ja lisääntymispaikkoja eri eliöille ja ovat muun muassa tärkeässä roolissa pelastamassa uhanalaista Kekah-puoliapinaa, joka elää ainoastaan Natunan saarella.

Yhden puun hinta on sisällytetty Puistobluesin Lounge-lipun hintaan. Jokainen Lounge-vieras saa puhelimeensa tietoa omasta puustaan. Puut kuvineen ovat maailmankartalla ja jokainen saa puhelimeensa päivitetyt kuvat omasta puustaan vuoden ja viiden vuoden kuluttua istuttamisesta.

”Oman sukupolveni täytyy pyytää anteeksi tulevilta sukupolvilta siitä, mitä me olemme tehneet tälle pallolle. On kahdenlaisia ihmisiä: niitä jotka puhuu ja niitä jotka tekee. Mä oon aina ollut tekijämiehiä. Nämä 425 mangrovea tekevät tästä Puistobluesista ilmastopositiivisen, ja puut tulevat siististi luuriin. Se lämmittää mun mieltä”, toteaa Andy McCoy.

”Musiikin tehtävä on yhdistää ihmisten sydämiä. Pallon ympäristöongelmat on isoja haasteita – kuitenkin ne pakottaa meidät yhteistyöhön ja nekin voivat yhdistää ihmisten sydämiä ihan kuin blues tekee.”

Puistobluesin pääkonsertti pidetään Järvenpäässä 1. heinäkuuta. Konsertissa esiintyvät Canned HeatWishbone Ash, Thorbjørn Risager & The Black Tornado sekä Ben Granfelt ja Altered Five Blues Band.

Lisää luettavaa