Queen-elokuvan roolisuoritukset vakuuttivat – Bohemian Rhapsody keräsi ehdokkuuksia Screen Actors Guild Awardseissa

Kuvakaappaus Bohemian Rhapsody -elokuvan trailerista

SAG palkitsee näyttelijöitä elokuvista ja tv:stä jo 25. kertaa.

Freddie Mercuryn elämästä ja Queen-yhtyeen urasta kertova Bohemian Rhapsody -elokuva on kerännyt ehdokkuuksia Screen Actors Guild Awardseissa. Mercuryn roolissa nähty Rami Malek on ehdolla parhaasta miespääosasta elokuvassa (Outstanding Performance by a Male Actor in a Leading Role) ja elokuva on ehdokkaana myös parhaan näyttelijäkokoonpanon (Outstanding Performance by a Cast in a Motion Picture) kategoriassa.

Myös Lady Gagan tähdittämä A Star Is Born -musiikkielokuva nappasi useita ehdokkuuksia. A Star Is Born on myös ehdolla sekä parhaasta näyttelijäkokoonpanosta että miespääosasta (Bradley Cooper), jonka lisäksi Lady Gaga on ehdolla parhaasta naispääosasta ja Sam Elliott parhaasta miessivuosasta.

Screen Actors Guild on yhdysvaltalainen näyttelijöiden ammattiliitto, joka palkitsee vuosittain parhaimpia roolisuorituksia elokuvissa ja televisiosarjoissa. Järjestyksessään 25. Screen Actors Guild Awards pidetään sunnuntaina 27. tammikuuta. Koko ehdokaslista löytyy täältä.

Bohemian Rhapsody ja A Star Is Born ovat keränneet ehdokkuuksia paitsi Screen Actors Guild Awardseissa, myös Golden Globessa. Saa nähdä, tuleeko ehdokkuuksia myös Oscareissa. Oscar-ehdokkaat julkistetaan perinteisesti heti alkuvuodesta.