Vaikeuksien kautta voittoon: Queen-elokuva takoi avausviikonloppunaan huikeita summia lippuluukuilla

https://www.youtube.com/watch?v=0mptn9F305Q

Brian May ja Roger Taylor voivat huokaista helpotuksesta.

Queen-yhtyeestä ja ikonisesta Freddie Mercurysta kertova Bohemian Rhapsody -elokuva sai viimein ensi-iltansa viime perjantaina 2. marraskuuta maailmanlaajuisesti. Pitkään työn alla olleen elokuvan tie oli kaikkea muuta kuin helppo ja ruusuinen ja sitä varjostivat sotkut niin päätähden kuin ohjaajan suhteen.

Nyt elokuvan taiteellisina johtajina ja neuvonantajina toimineet kitaristi Brian May ja rumpali Roger Taylor voivat kuitenkin huokaista helpotuksesta, sillä elokuva on osoittautunut kassamagneetiksi: Bohemian Rhapsody keräsi yksin Jenkeissä 50 miljoonan dollarin lipputulot nousten heittämällä avausviikonlopun katsotuimmaksi elokuvaksi. Maailmanlaajuisesti elokuvan tuotot ovat nyt 141 miljoonaa dollaria.

Vertailukohtana mainittakoon, että Yhdysvalloissa viikonlopun toiseksi katsotuin elokuva, Disneyn Pähkinänsärkijä keräsi tuloja ”vain” 20 miljoonaa dollaria. Lady Gagan tähdittämä A Star Is Born keräsi sekin muutama viikko takaperin avausviikonloppunaan 42 miljoonaa dollaria.

Kriitikkojen vastaanotto on puolestaan ollut hyvin ristiriitainen. Esimerkiksi elovakuvalehti Episodi antoi leffalle neljä tähteä ja totesi sen onnistuvan lajityypissään uskottavasti, kun taas Helsingin Sanomien kahden tähden arviossa Bohemian Rhapsodya kuvaillaan sovinnaiseksi ja laimeaksi rahastukseksi Freddie Mercuryn maineella.