Queen-rumpali muistelee Freddie Mercuryn ”loistavaa” rahanjakosuunnitelmaa – ”Se ei mennyt omalta kannaltani erityisen hyvin”

Queenin Roger Taylor hehkuttaa edesmenneen Freddie Mercuryn keksimää, yhtyeen rahanjakoon liittyvää ”loistavaa” suunnitelmaa  – vaikka se ”ei mennytkään erityisen hyvin” rumpalin itsensä kannalta.

The Telegraphin haastattelussa Taylor kuvailee kuinka hän, Mercury, Brian May ja John Deacon onnistuivat pysymään niin läheisissä väleissä aina laulajalegendan kuolemaan saakka.

”Me olimme jengi, tiivis ryhmä”, Taylor sanoo. ”Koko juttu oli suurempi kuin osiensa summa. Olimme onnekkaita että meillä oli tuollainen keskinäinen kemia. Fredillä oli uskomattoman luja usko meihin ja valitsemaamme polkuun. Kuten hänellä oli tapana sanoa: ’Lahjakkuus nousee esiin, kultaseni!'”

”Aluksi Freddie ja Brian olivat pääasialliset laulunkirjoittajat, ja sitten 80-luvulla John ja minä otimme tavallaan sen viitan harteillemme”, Taylor jatkaa. ”Fred keksi upean ratkaisun. Hän sanoi: ’Kaikki on tehty Queenin lipun alla, joten jaamme rahat tasan.’ Se ei itse asiassa mennyt omalta kannaltani erityisen hyvin, sillä tein tuossa vaiheessa suurimman osan hiteistä. Mutta en voi valittaa.”

Toisaalla haastattelussa Taylor sanoo miltei purskahtaneensa nauruun kuullessaan ensimmäistä kertaa Mercuryn laulavan.

”Hän meni niin äärimmäisyyksiin, että se sai aluksi kuulijan melkein nauramaan, sillä hänen äänensä ei ollut vielä kehittynyt – hän ei hallinnut sitä samalla tavoin kuin myöhemmin”, Taylor sanoo. ”Mutta hänellä oli sykäyttävää energiaa ja innokkuutta kaikkea kohtaan. Ja massiivinen skaala piilossa olleita lahjoja. Olimme hyviä kavereita. Meillä oli koju Kensington Marketilla ja hän oli niin ihastuttava, hänen kanssaan oli mahtavaa hengailla, ja hänellä oli suunnaton elämän nälkä. Hän tavallaan keksi itse itsensä.”