Ranskassa kiellettiin yli 1000 ihmisen kokoontumiset, mutta Nada Surf ei suostunut perumaan keikkaansa – Keksi keinon, jolla kiertää määräys

Yhtye soittikin yhden ison keikan sijaan kaksi pienempää.
12.3.2020 11:19

Maailmalla riehuva koronavirus on saanut monen maan hallituksen ryhtymään enemmän tai vähemmän radikaaleihin toimenpiteisiin, jotta taudin leviäminen saataisiin estettyä. Monissa paikoissa on muun muassa kielletty massatapahtumat, mikä on osaltaan saanut monet bändi perumaan tai vähintäänkin siirtämään keikkoja tai kokonaisia kiertueita hamaan tulevaisuuteen. Näin ovat toimineet muun muassa Slipknot, Nightwish, Green Day, Santana sekä viimeisimpänä Machine Head.

Amerikkalainen rockyhtye, Popular-hitistään tunnettu Nada Surf ei kuitenkaan ole antanut viruksen hidastaa itseään vaan on päättänyt soittaa sovitut keikkansa keinolla millä hyvänsä. Yhtyeellä oli keskiviikkona (11.3.) konsertti 1500 henkeä vetävässä Pariisin La Cigalessa, mutta koska Ranskassa on tällä hetkellä kielletty kaikki yli tuhannen ihmisen kokoontumiset, oli konsertti vaarassa peruuntua. Bändi keksi kuitenkin keinon, jolla se pystyi kiertämään määräyksen: yhden ison keikan sijaan yhtye soittikin samana iltana kaksi settiä ja jakoi yleisön kahteen pienempään joukkoon.

”Olemme onnekkaita, ettemme joutuneet perumaan yhtään keikkaamme tällä kiertueella ja bändi arvostaa sitä, että fanit halusivat tulla katsomaan heitä kaikesta huolimatta”, yhtyeen manageri Ben Weber kommentoi Reutersille.

Nada Surfin kiertue jatkuu tänään (12.3.) Ison-Britannian puolella, jossa yhtye soittaa meneillään olevan rundin neljä viimeistä keikkaa. Weberin mukaan kaikki keikat soitetaan todennäköisesti suunnitelmien mukaan, mutta pelkää, että koronavirustilanne tulee vaikuttamaan Euroopan-kiertueen huhtikuun puolella alkavaan seuraavaan osioon. Yhtyeelle on tälle osuudelle buukattu keikkoja muun muassa Italiaan, Saksaan, Ruotsiin ja Norjaan.

Lisää luettavaa