Räppäri Travis Scott ei saa rikossyytteitä kuolonuhreja vaatineesta Astroworld-turmasta

10 henkeä menehtyi ja tuhansia loukkaantui räppärin keikalla Astroworld-festareilla vuonna 2021.
3.7.2023 12:52

Marraskuussa 2021 Houstonissa järjestetty Astroworld-festivaali päättyi traagisesti, kun yleisö tungeksi räppäri Travis Scottin esiintymisen aikana kohti lavaa. Valtavan yleisömassan puristuksissa menehtyi kymmenen henkilöä – joista nuorin 9-vuotias poika – ja loukkaantui tuhansia. Teksasilaisen Houstonin osavaltion korkein tuomari on nyt tehnyt päätöksen, ettei räppäri, oikealta nimeltään Jacques Bermon Webster II, saa tapaturmasta rikossyytteitä, kertoo Pitchfork.

”Päätös vahvistaa sen, minkä me olemme tienneet koko ajan: että Travis Scott ei ole vastuussa Astroworldin tragediasta. Tämä on linjassa useiden medioiden ja viranomaisten reportaasien kanssa, että turvajärjestyljen pettäminen on järjestäjien ja urakoitsijoiden syy, ei esiintyjien. Sillä aikaa, kun olemme kärsivällisesti odottaneet syyttäjän päätöstä, Travis Scott on otettu silmätikuksi, vaikka hän keskeytti keikkansa kolmesti tuona iltana eikä ollut tietoinen siitä, mitä oli tapahtumassa. Nyt kun päätös on tehty, toivomme viranomaisten keskittyvän siihen, mikä on kaikkein tärkeintä: ettei vastaavia sydäntäsärkeviä onnettomuuksia enää koskaan tapahdu”, Scottin asianajaja Kent Schaffer kommentoi.

32-vuotiasta Scottia ja tapahtumajärjestäjä Live Nationia vastaan on kuitenkin nostettu useita siviilikanteita. Kanteen on nostanut muun muassa tapahtuma-aikaan raskaana ollut nainen, joka syyttää molempia tahoja syntymättömän lapsensa kuolemasta.

Lisää luettavaa