”Raskasta – hyvällä tavalla raskasta!” – Älä missaa Luciferin odotettua Suomen-kiertuetta

https://www.youtube.com/watch?v=A7JCQRHROCk

Berliinissä vuonna 2014 perustettu, mutta Ruotsista uuden kodin löytänyt Lucifer saapuu Suomen-kiertueelle, joka käynnistyy tänään torstaina Jyväskylästä. Lutakossa mukana meuhkaavat myös Musta risti ja Bomber Gap.

Perjantaiksi laulaja Johanna Sadonis, rumpali Nicke Andersson, basisti Alexander Mayr ja kitaristit Martin Nordin sekä Linus Björklund siirtyvät Vaasan Leipätehtaalle. Lauantaina 70-lukulaista blueshenkistä heavy rockia soittava Lucifer esiintyy Mustan ristin kanssa Helsingin Bar Loosessa, ja rundi päättyy sunnuntaina Tampereen Klubille. Siellä soittokaverina toimii Seremonia.

Lucifer II -albumia promotoivan kiertueen käynnistymisen kunniaksi esitimme solisti Sadonisille muutamia konsertointiin liittyviä kysymyksiä.

Mikä oli aikoinaan ensimmäinen iso kokemasi rockkonsertti?

– Onko Guns N’ Roses tarpeeksi iso? Menin katsomaan heitä Berliinin Olympiastadionille vuonna 1992. Peli oli saman tien selvä, ja olin ikuisesti koukussa rock and rolliin!

Mitä muita mahtavia iltamia nousee mieleesi?

– Tämähän on erittäin vaikea kysymys, mutta nostanpa esiin silti muutamia keikkoja. Dead Can Dance oli uskomattoman kosminen ja eteerinen, kun näin heidät Saksassa 1990-luvulla. Samoihin aikoihin kokemani Danzigin keikka teki myös vahvan vaikutuksen.

– Minulla oli myös eturivin istumapaikat, kun Patti Smith esiintyi kahdesti berliiniläisessä kirkossa. Molemmat illat olivat vähintäänkin koskettavia kokemuksia. Olin myös The Hellacoptersin mukana, kun yhtye soitti keikkoja The Rolling Stonesin stadionkeikkojen avausnimenä… Kasvoin aikoinaan Rollarien musiikin tahdissa ja heidän tapaamisensa sekä keikkojen todistaminen lavan sivustalta olivat mielettömiä kokemuksia.

Millaista kokemusta Luciferin keikalle tulevan kannattaa odottaa?

– Raskasta – hyvällä tavalla raskasta! Meille on kerrottu lukemattomia kertoja, että soundaamme lavalla huomattavasti levyjämme painavammalta. Bändi on kehittynyt alkuajoistaan rajusti, ja nykyään olemme lavalla… eläimellisempiä ja energisempiä. Erityisesti oma esiintymiseni on muuttunut vuosien aikana avoimemmaksi ja rohkeammaksi.

Mikä on ollut Luciferin tähänastisen uran unohtumattomin konsertti?

– No, mieleen jäi vahvasti eräs ilta viime marraskuussa… Olimme mukana Kiss Kruise -risteilyllä, ja Paul Stanley nosteli meille peukkua keikkamme aikana. Se oli kova juttu!