Remu Aaltonen hyvästelee keikka-areenat: ”Tämä saa olla nyt tässä ja muut saavat hoitaa loput”

"Olen oman osani tehnyt", toteaa Remu ja paha tuohon on vastaankaan väittää.
15.8.2017 19:51

Legendaarinen Remu Aaltonen paljastaa Ylen haastattelussa aikovansa jättää keikkalavat lopullisesti taakseen. Ensi tammikuussa tasan 70 vuotta täyttävä rumpalimestari katsoo kyseisen merkkipaalun olevan mitä mainioin hetki kapuloiden naulaan ripustamiseen.

”Rock’n’roll on ollut mun elämä tähän asti. Nyt kun tulee seitsemänkymppiä kelloon, ajattelin, että mikään ei ole ikuista. Jokaisella asialla on määrätty aikansa. Tämä saa olla nyt tässä ja muut saavat hoitaa loput. Olen oman osani tehnyt. Olen taikauskoinen ja seiska on määrätyllä lailla erikoinen luku”, Aaltonen toteaa.

Luvassa on kuitenkin vielä Last Call -niminen jäähyväiskiertue, joka huipentuu Helsingin jäähalliin pian maestron syntymäpäivien jälkeen. Miehen mittavan uran musiikillisen läpileikkauksen lisäksi tarjolla on myös vierailijoita, joihin lukeutuu muun muassa Batman-sarjakuvan Jokeriksi meikattu Mato Valtonen. ”Kun otetaan loppukiri, silloin pitää laittaa mausteita tapetille, että jengille jää tosi hyvä maku suuhun”, Remu raottaa mielenkiintoisilta kuulostavia suunnitelmiaan.

Keikkailun lopettaminen ei kuitenkaan välttämättä tarkoita Remun kohdalla vielä täysin musiikkibisneksestä pois jättäytymistä, sillä haastattelussa nostetaan esiin jäähyväiskeikkojen jälkeen tehtävä alkukantainen rocklevy, jonka on tarkoitus ”kruunata kaikki”. Vielä ei siis tarvitse alkaa totuttelemaan remun jälkeiseen rock ’n’ rolliin ja hyvä niin.

Voit käydä lukemassa haastattelun kokonaisuudessaan Ylen verkkosivuilta.

Lisää luettavaa