Reportaasin kovat väitteet: Ticketmaster tekee yhteistyötä trokaajien kanssa ja pyörittää omaa lippujen jälleenmyyntisivustoa

CBC:n ja Toronto Starin tutkivat journalistit raportoivat kaksinaamaisesta toiminnasta.
20.9.2018 10:45

Konserttien ja muiden erinäisten urheilu- ja taidetapahtumien lippujen trokaamisesta on tullut entistä suurempaa bisnestä ja monet fanit ovat tämän vuoksi joutuneet vinguttamaan Visaa oikein kunnolla ylihintaisia tikettejä laittomilta jälleenmyyjiltä ostaessaan tai jääneet jopa täysin ilman pilettejä. Muun muassa Google ja lippukauppa Ticketmaster ovat kehitelleet erinäisiä vastatoimia trokaamisen kitkemiseksi ja Ticketmaster on jopa haastanut hämäriä jälleenmyyntisivustoja oikeuteen.

Mutta CBC:n ja Toronto Starin tuoreiden reportaasien mukaan Ticketmasterilla itselläänkään ei ole järin puhtaat jauhot pussissa. Molempien medioiden tutkivat journalistit ovat väitetysti löytäneet todisteita, joiden mukaan Ticketmaster tekee yhteistyötä trokarien kanssa, jotka myyvät lippuja Ticketmasterin omistaman jälleenmyyntisivusto TradeDeskin kautta ja tarjoaa näille apuvälineitä lippujen haalimiseen.

Tämä siis tarkoittaa, että Ticketmaster nostaa itse lippujen hintoja ja hyötyy niistä rahallisesti kahdesti ottaessaan välityspalkkiot sekä trokareille myymistään että trokarien myymistä lipuista. CBC:n ja Toronto Starin reportaasin mukaan Ticketmaster etsii ja värvää itse trokareita mukaan tähän toimintaan ja katsoo omien ehtojensa rikkomista läpi sormien – ehdoissa muun muassa kielletään hankkimasta lippuja enemmän kuin on rajoitettu tai käyttämästä botteja tikettien hankkimiseen.

Lippukauppaa on aiemminkin syytetty hämärähommista. Kun Ticketmaster veti jälleenmyyntisivusto Prestige Entertainmentin oikeuteen bottien käytöstä, sivusto esitti vastaväitteenä Ticketmasterin peukaloivan itse markkinoita. Prestigen mukaan joitain lippuja ei esimerkiksi myyty ollenkaan pääasiallista kanavaa kautta vaan ne menivät suoraan jälleenmyyjille kalliimmalla hinnalla.

Alla Toronto Starin videomateriaalia Las Vegasin konferenssista, jossa trokareiksi soluttautuneet toimittajat tapasivat Ticketmasterin edustajia ja TradeDeskin edustajia. Ticketmaster ei ole kommentoinut reportaasin väitteitä.

Lisää luettavaa